Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 02. 23. 08:34

Botrány van...

 

Bajai András elnök szerint súlyos válsághelyzetben van a Magyar Sí Szövetség, s mivel a szervezet jelenlegi állapotában alkalmatlan a törvényes működésre, ezért azonnali beavatkozás szükséges. A tavaly november 20-án megválasztott sportvezető a csütörtökön a szövetség székháza előtt, az utcán megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta: a mai napig nem tudja gyakorolni önálló elnöki rendelkezési jogát, s a szövetséget valójában Kaszó Klára korábbi ügyvezető irányítja, akinek jelenleg semmiféle megválasztott pozíciója nincs a szervezetben. „Meg kell szabadítani a szövetséget Kaszó Klára fogságából, aki egy teher a magyar sísportnak!”-  hangsúlyozta Bajai András, aki elmondása szerint megválasztása óta számos szabálytalansággal és törvénytelenséggel szembesült a szövetségben. Többek között azt nehezményezte, hogy őt az új elnökséggel együtt mostanáig nem jelentették be a Fővárosi Törvényszéken, s bár ő a felelős érte, így mégsem tudja felügyelni a szövetség törvényes működését, nem rendelkezik a bankszámlája felett sem, sőt, jelenleg a szövetség irodájába sem engedik be.


„Kapitány Ildikó főtitkár egy hamis elnökségi határozattal igyekszik - súlyosan alapszabály- és törvényellenesen - megvonni az "elnök önálló rendelkezési jogát". Egy olyan elnökségi ülésre hivatkozik, amely meg sem történt, illetve az elnök meghívást rá biztosan nem kapott” - jelentette ki Bajai András, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a tavaly májusi közgyűlésen közölt mérlegadatok közel 160 milliós eltérést mutattak az előzetes tájékoztatáshoz képest. Az elnök kérte ennek a kivizsgálását, de sikertelenül. Hozzáfűzte: a szövetség 2015-ös könyvelésében is volt egy 60 milliós „problémás tétel”. Kifejtette: korábban ő is Kaszó embere volt, s elismeri a volt ügyvezető elnök érdemeit, de hozzátette, most már nem tekinti a barátjának, sőt, a legutóbb Kaszó azt válaszolta neki, hogy ne is keresse többet. Elmondása szerint a viszony azután romlott meg közöttük, amikor a tisztánlátás érdekében hozzáférést kért Kaszó, valamint Kapitány Ildikó főtitkár e-mailjeihez. Elmondta továbbá, szerette volna házon belül megoldani a kialakult ellentétet, próbálta összehívni az elnökséget, de miután ez nem sikerült, úgy döntött, a nyilvánossághoz fordul annak érdekében, hogy helyreálljon a szövetség törvényes működése. "Bízom benne, hogy nem kell feljelentést tennem, hanem hivatalból valamelyik intézmény elindítja ezt a vizsgálatot” - fogalmazott.

A sajtótájékoztatót végighallgatta Miklós Edit, a szocsi olimpián hetedik alpesi síző, aki úgy nyilatkozott, ha Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető elnök marad a szövetség élén, akkor ő befejezi a pályafutását, és sportvezetőként se számítsanak rá a jövőben.

A phjongcshangi ötkarikás játékoktól sérülése miatt távolmaradó versenyző szerint a Magyar Sí Szövetség eddigi eredményeit Kaszó Klárának, Kapitány Ildikó főtitkárnak és Gótzy Antal alelnöknek köszönheti, s nehezményezte, hogy Bajai András elnökként nem a szponzorok felkutatásával foglalkozik, s az olimpia idejére összehívott sajtótájékoztatóján nem a magyar sízők eredményéről beszélt, hanem arra biztatta a megjelent újságírókat, hogy drukkoljanak a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak. Miklós Edit úgy látja, békére és párbeszédre van szükség a szövetségben, valamint arra, hogy ne azok a szülők irányítsanak, akiknek versenyeznek a gyermekeik - utalt ezzel Vámos Attilára -, hanem valódi szakemberek vezessék a szakmai munkát. „Talán egy új elnök és egy új elnökség lehet a megoldás” - zárta mondandóját Miklós Edit.

Libabőr! Így kell olimpiai aranyat közvetíteni - videó! " EGYÉB SPORTOK › TÉLI SPORTOK

Nemcsak sporttörténelem, médiatörténelem is íródott a phjongcshangi olimpia csütörtöki versenynapján - írja az m4sport.hu. Hiszen ahogyan téli olimpián egészen eddig nem született magyar aranyérem, úgy magyar tévéstábot sem mutattak még téli játékokon magyar arany születésekor. Az M4 Sport operatőre nem volt rest saját kollégáit megörökíteni a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású váltó fantasztikus győzelme közben.

Cimkék: miklós-edit , síelés

Legfrissebb híreink

21:56 - Hoppá, a Győri Audi ETO edzője cáfol! KÉZILABDA
21:12 - Így büntették az ellenfelét megtaposó Henty-t MAGYAR FOCI
20:29 - Ibrahimovic kikérte magának, hogy királynak nevezzék NEMZETKÖZI FOCI
19:50 - Lehúzza a vendégszurkolókat a Barcelona NEMZETKÖZI FOCI
19:12 - Döntött a folytatásról a Győri Audi ETO edzője KÉZILABDA
18:41 - Szokatlan kerettel készül Kazahsztán Magyarország ellen NEMZETKÖZI FOCI
17:53 - Hallgasd meg a Forma–1 új hivatalos dalát! AUTÓ-MOTOR
17:01 - Ezt nyilatkozta Pintér Attila az esetleges menesztéséről MAGYAR FOCI
16:26 - Újabb tisztelgés Davide Astori előtt NEMZETKÖZI FOCI
15:51 - Argentin csatárt igazolna a Dortmund NEMZETKÖZI FOCI
13:58 - Vb-t nyertek benne, íme, a németek retro meze - fotó NEMZETKÖZI FOCI
13:17 - Gera Zoltán helyett Juhász Roland lesz az elnök MAGYAR FOCI
12:16 - Együtt fotózták le Hosszú Katinkát és Shane Tusupot ÚSZÁS
11:36 - Játszott az Atléticóban, a Barcában, a Realban, Kínában lett edző NEMZETKÖZI FOCI
10:57 - Így ad kötényt a Bayern München Berni macija - videó NEMZETKÖZI FOCI
10:21 - Két fegyelmi indul a fradistát megtaposó felcsúti ellen MAGYAR FOCI
09:41 - Megkezdte a felkészülést a Divízió I-es vb-re a magyar válogatott JÉGKORONG
09:01 - A válogatottól búcsúzó Görbicz elárulta a hiányérzetét KÉZILABDA
08:32 - Tusup kigyúrta magát, ordítozik, de Hosszú csak vele folytathatja ÚSZÁS
08:00 - A keddi sportműsorok és televíziós közvetítések EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények