Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 08. 07. 14:48

Lehet, hogy óriási változás jön!

 

A Haas csak a nyári szünet után foglalkozik a 2019-es pilótapárossal – jelentette ki Günther Steiner, aki azt is elhintette, sokan érdeklődnek az istálló iránt az idei jó teljesítmény miatt. Jelentkezőkből tehát nincs hiány, miattuk pedig inkább Romain Grosjean aggódhat…

 

Noha elkövettek néhány hiba, melyek miatt komoly pontokat veszítettek, a 2018-as szezon első felének egyik legpozitívabb meglepetését a Haas szállította, az amerikai csapat ugyanis harcban van a gyártok bajnokságának negyedik helyezéséért. Nem meglepő tehát, hogy egyre több pilóta (valamint pilóta menedzsere) érdeklődik a csapat iránt.

Ami a jelenlegi párost illeti, Kevin Magnussen és Romain Grosjean közül idén az előbbi teljesít jobban, akinek emiatt minden valószínűség szerint 2019-ben is helye lesz a csapatnál, ahol egyébként ő is remekül érzi magát – főnöke szerint ez is hozzájárult formajavulásához.

„Ezért nagy köszönettel tartozunk Gene Haasnak” – jelentette ki a csapatvezető, Günther Steiner, utalva arra, hogy az istálló tulajdonosa sokkal otthonosabb körülményeket teremtett Magnussen számára, mint a dán előző csapatai, a McLaren és a Renault. „Gene mindig ad elég teret az embereknek arra, hogy cselekedjenek és gondolkodjanak. Ez pedig nagyon nagy segítséget jelent Kevinnek” – hangsúlyozta Steiner.
 
A csapattárs ezzel szemben pályafutása egyik legrosszabb félévét zárta: Grosjean több hibát is elkövetett, és ő maga is elismerte, javulnia kell, hogy megtartsa pozícióját. Steiner az ő jövőjéről egyelőre nem akart konkrétumokat mondani. „A kérdéssel a nyári szünet után foglalkozunk. Emberileg nagyon tisztelem Romaint. Ki vállalta volna a kockázatot három évvel ezelőtt, hogy csatlakozik hozzánk? Hitt bennünk, és hitt a projektben” – jegyezte meg diplomatikusan.

A kérdés persze adja magát, elég lesz-e a hűség ahhoz, hogy a francia megtarthassa versenyzői ülését, főleg most, hogy sok a jelentkező. „Nem mondanám, hogy keresgélnünk kell a pilótákat. Inkább minket keresnek fel. Sokan kíváncsiak arra, mire készülünk, de ez még nem jelent egyet azzal, hogy csatlakozni is akarnak hozzánk” – magyarázta a csapatfőnök.

Ami az érdeklődőket illeti, Sergio Pérezt több forrás is szóba hozta a Haasszal. Persze az ő esetében sok múlik azon, mi lesz a Force India jövője, és hogyan határoznak a pályafutását támogató szponzorok, akik egyébként komoly segítséget jelenthetnének az amerikai istállónak is, ahol a támogatók továbbra sem tolakszanak. Adott esetben szintén a Force Indiától érkezhet Esteban Ocon is, bár a Mercedes támogatottjával szemben valamilyen szinten elsőbbséget élvezhet a Ferrarié, Charles Leclerc, aki a hírek szerint szintén a lehetséges érkezők között van, a vörösök ugyanis bejuttathatják másik partnercsapatukhoz, ha Kimi Räikkönen szerződését ismét meghosszabbítják.
Cimkék: f1

Legfrissebb híreink

23:28 - Francia válogatottja repítette a Veszprémet - előztek a tabellán KÉZILABDA
22:25 - Vízilabda: alázott a férfi válogatottunk az utolsó meccsén VÍZILABDA
21:22 - Idén már nem léphet pályára a franciák világbajnok védője NEMZETKÖZI FOCI
20:15 - Az atlétikai vb-rendezés nagy lépés a budapesti olimpia felé EGYÉB SPORTOK
19:51 - Női kézilabda Eb - Megvan az első elődöntős KÉZILABDA
19:10 - Jégkorong - három változás a magyar keretben JÉGKORONG
18:15 - Világbajnok kézilabdázót igazolt a Ferencváros KÉZILABDA
17:30 - Győri Audi ETO: jó hír érkezett a győri klasszisról KÉZILABDA
16:48 - Libertadores-kupa: Buenos Airesben balhé volt NEMZETKÖZI FOCI
15:28 - Kérdéses Kapás Boglárka szereplése a nyitónapon ÚSZÁS
15:18 - Férfi kézi: kijelölték a 28 fős magyar keretet a vb-re KÉZILABDA
14:40 - Kézi: a románok elleni győzelemmel sem biztos az Eb-elődöntő KÉZILABDA
13:45 - Robben elképzelhetőnek tartja a visszavonulását NEMZETKÖZI FOCI
12:30 - Lazio-Sampdoria: hihetetlen gólörömök a hosszabbításban - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:50 - Cagliari-Roma: őrült véghajrá - videó NEMZETKÖZI FOCI
11:20 - Csodát tett a Miami, lehetetlen játékkal verte Tom Bradyéket AMERIKAI SPORTOK
11:05 - A FINA elfogadta a vízilabda szabálymódosításait VÍZILABDA
10:35 - Kim Rasmussen: Ezért vagyunk itt KOSÁRLABDA
09:37 - Rövidpályás úszó-vb - Hosszú már az első napon aranyérmes lehet ÚSZÁS
04:45 - Hétfői sportműsor: topbajnokságok, csúcsmeccs a kézi Eb-n EZT LÁTOD ÉLŐBEN

Élő eredmények