Szerkesztő: Nagy Benjámin
2018. 06. 13. 08:49

Komoly fordulat következik a tréner ügyében?

 

A Nemzeti Sportnak adott interjút Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki többek között a Hosszú Katinka- és Shane Tusup-féle botrányról is beszélt. Wladár szerint nem sok esély van arra, hogy Tusup valaha is visszatérjen Magyarországra, amit csak erősítenek az elmúlt hetek történései. "Valami nagy csodának kellene ahhoz történnie, hogy beilleszkedjen a magyar edzők közé, és azt is nehezen tudom elképzelni, hogy lesz még egy olyan versenyzője, mint Hosszú Katinka, akit fel tud vezetni a világ tetejére."

 

Az elnököt arról is kérdezték, hogy kizárólag Tusup-e a hibás abban, hogy nem találta meg a közös hangot a többi edzővel, avagy mindkét oldalról hibáztak. Elmondása szerint az ellenszenv kölcsönös volt a felek között. "Ennek vannak szakmai, emberi és kommunikációs okai, de a két pólus annyira taszítja egymást, hogy sohasem találkoznak majd, ebben biztos vagyok" - fogalmazott. 
 
 
Mindeközben a Bors arról számolt be, hogy Hosszú továbbra sem nevezte meg az új edzőjét, ez pedig nem csak a saját felkészültsége szempontjából okozhat gondokat. Hargitay András korábbi szövetségi kapitány szerint ugyanis problémás lehet, ha az Iron Lady a Tusup-féle edzéstervet használja továbbra is, ugyanis ezt hivatalosan nem tehetné meg. A kidolgozott edzésterv Shane szellemi tulajdonát képezi, így az amerikai edző akár bíróságra is viheti a dolgot, ha úgy gondolja.
 
 
Folytatása következik...

Legfrissebb híreink


Élő eredmények