A hét motorsport híre: újabb magyar induló a WTCR-ben!

A Zengő Motorsport ingujjból kihúzta a második ász hírt is.


 
Először csak a TCR Europe sorozatban indult volna legújabb pilótájuk Tenke Tamás, tegnap azonban egy még nagyobb hírrel örvendeztették meg a rajongókat.
 
A most hétvégi WTCR futamon is indítja vadonatúj felfedezését az egyetlen magyar túraautós csapat.
 
Hazai közönség előtt és világbajnok pilóták között fog versenyezni a 22 éves versenyző, Tenke Tamás.
 
A szerény, csendes fiatal számára igazi mélyvíz lesz a világkupán való részvétel. Tehetségét eddig szimulátoros bajnokságokon mutatta meg, a közös tesztelést-felmérést januárban kezdte meg a Zengő Teammel. A sikeres tesztek után, részt vettek az OB futamokon is, ahol a jó eredmények tovább növelték a csapatfőnök, Zengő Zoltán bizalmát.
Az eddig leautózott 4.000 kilométer persze édeskevés a komoly eredményhez a WTCR-ben, olyan pilóták között, akik már százas nagyságrendben mérik a futamok számát, de Zengő Zoltán érzékében lehet bízni. Ő az, aki -nagyon hasonló- körülmények között fedezte fel Michelisz Norbit is, aki privát világbajnok lett (2012), gyári csapattal pedig Vb ezüstérmet is szerzett (hajszállal elmaradva az aranytól, 2017). 
 
Zengő Zoli -közvetlensége miatt a teljes szakma, és a rajongótábor is így hívja-, tehát tud valamit. Bár sűrű lesz a WTCR mezőnye, egészen biztosan megvannak a zsigeri és professzionális okai, annak, hogy Tenke Tamást beengedi a harcosok közé.
 
 
A csapatfőnök szerint, most a kilométerek gyűjtése a legfontosabb és nem a helyezés.
 
 
Az autóra is vigyázni kell, hiszen az Európa Kupában is szükség lesz rá, vagyis egyszerre lesz ez a verseny biztonsági játék, és a határok finom feszegetése.
Nem könnyű balansz, és nem kis ballaszt.
De Tenke Tamás jó kezekben van, nem is lehetne jobb csapatnál. 
A lehetőség jelentőségét pedig pontosan érzi az újdonsült pilóta, hogy pontosan mennyire, az kiderül a kétrészes videóinterjúból. 
 
 
 
Tenke Tamás videóinterjú, 2. rész.

 
 
 
Bónusz videó
Csattanós kérdések és azonnali válaszok 

 

Fotók: Zengő Motorsport, Magyar Gábor

Videó: sport365-Menyhárt Gábor-Székely Csilla

 

Videók