Még mindig ennyire érti a focit? Sir Alex Ferguson szezon eleji jóslata piszkosul ült

Olyat látott az idény elején, amire kevesen vagy talán csak a legoptimistább szurkolók gondoltak volna. - TOP5: Ez volt a héten a harmadik legolvasottabb cikk a Sport365-ön.


A Newcastle és az Aston Villa pont egymással találkozott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023/24-es szezonjának első mérkőzésén. A Szarkák az előző idény, a birminghamiek pedig az idei meglepetéscsapata volt/lett. Akkor Unai Emery gárdáját keményen elpáholta Eddie Howe gárdája, ugyanis a 'Castle 5-1-re győzött.

Az Aston Villa kapusa, Emiliano Martínez a mérkőzést követően elnézést kért a szurkolóktól és hatalmas csalódás volt az idénykezdet számukra. Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás menedzsere azon a találkozón meghívott vendégként elemezte a látottakat és ő már akkor érezte, abból a meccsből egyrészt nem kell messzemenő következtetéseket levonni, másrészt pedig a Newcastle olyat mutatott, ami intő jel lehetett a szezon hátralevő részére.

A skót legenda, aki 38 trófeát, köztül 13 PL-címet nyert az MU-val, azt mondta az NBC Sportsnak, hogy az Aston Villa remekül teljesített a meccsen, csak nem volt szerencséjük. A 82 éves ex-menedzser akkor úgy nyilatkozott:

„Én nem tartom reálisnak ezt a különbséget. A birminghamiek fantasztikusan futballoztak, csak balszerencsés, rossz gólokkal kapott ki, szerintem jóval több lesz bennük és nagyszerű idényt futhatnak. A Newcastle-t pedig piszok nehéz lesz legyőzni otthon, fanatikus a szurkolótáboruk és a menedzserük, Eddie Howe nagyszerű munkát végez" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson.

 

Minden bizonnyal ekkor kevesen értettek volna egyet a szavaival, de a futballtörténelem egyik legnagyobb menedzsere nem félt hangot adni őszinte gondolatainak, alaposan figyelte a meccset és nem vezette félre az eredmény, igaza lett. A Newcastle csupán háromszor kapott ki a St James' Parkban a Premier League 2023/24-es szezonjában, az Aston Villa pedig a Tottenham vereségével bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája következő idényében.

Íme Sir Alex jóslata:

Ráadásul Unai Emery gárdája az idény első felében még a dobogóért is harcban volt. A Newcastle pedig még jobb idényt is futhatott volna, ám a sérülések alaposan megnehezítették a helyzetüket, így a következő szezonban minden bizonnyal majd az Európa-konferencialigában küzdhetnek az idei BL-csoportkör után.

(Borítókép: NBC Sports)

Videók