Leszimulálta a mesterséges intelligencia a Tyson Fury vs Oleksandr Usyk vitathatatlan mérkőzést

A GameRiot nevű YouTube-csatorna már lefuttatta a küzdelem egy változatát az Undisputed nevű bokszjáték segítségével.


A bokszvilág minden szeme Szaúd-Arábiára szegeződik, amikor Tyson Fury és Oleksandr Usyk összecsap egymással, ahol minden nehézsúlyú címük a tét - és egy mesterséges intelligencia szimuláció már megjósolta a győztest.

Fury a WBC-övét teszi kockára, míg Usyk a WBA, az IBF és a WBO világbajnoki címeit dobja be, amikor május 18-án Rijádban találkoznak. Amennyiben győztest hirdetnek, akkor közel 25 év után először lesz vitathatatlan nehézsúlyú bajnok, miután legutóbb Lennox Lewis tartotta az összes övet 2000-ben.

Sokaknak van véleménye arról, hogy szerintük melyik bunyós kerül ki győztesen, de egy mesterséges intelligenciával hajtott bokszmeccs már megjósolta a győztest. A GameRiot nevű YouTube-csatorna már lefuttatta a küzdelem egy változatát az Undisputed nevű bokszjáték segítségével.

A játék 100-ból 94-re értékeli Furyt, míg Usykot valamivel alacsonyabbra, 89-re, az AI nehézségét tekintve pedig mindkét bunyóst a legmagasabb, undisputed szintre állította be. A küzdelem érdekesen alakult, Fury az első menetben a padlóra küldte Usykot, de az ukrán felállt, miután a bíró ötig számolt. A második menetben Usyknak sikerült megingatnia Furyt és sarokba szorítani, de a manchesteri születésű bunyós ki tudott jönni a nehéz helyzetből. Fury válaszul ismét leütötte Usykot, de ellenfele ismét talpra állt, miután a bíró hatig számolt.

A harmadik menetből pedig Fury került ki győztesen, mivel harmadszor is sikerült padlóztatni Usykot, és bár az ukrán ismét talpra állt, Fury már a következő ütéssel kiütötte, így a küzdelem idő előtt véget ért, miután ellenfele nem tudott felállni.


(Borítókép: Getty Images)

Videók