EGYÉB SPORTOK / Kerékpár

Valter: sokat hozzá tudtam tenni a sikerhez

Saját bevallása szerint is sokat hozzá tudott tenni csapata teljesítményéhez Valter Attila, aki az országúti kerékpársport történetében egyedülálló triplázást végrehajtó Jumbo-Visma tagjaként teljesítette a vasárnap zárult Vuelta a Espanát.

Történelmi sikerből vette ki a részét Valter Attila

Az amerikai Sepp Kuss győzött a vasárnap zárult Vuelta a Espanán, amelyen Valter Attila a 22. helyen végzett, csapatuk, a Jumbo-Visma pedig történelmi triplázást hajtott végre azzal, hogy egy évben megnyerte a Giro d'Italiát, a Tour de France-t és a spanyol országúti kerékpáros körversenyt is.

Poels nyert, Valter 57., Kuss a végső győzelem kapujában a Vueltán

Wout Poels szökésből nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 20., utolsó előtti szakaszát, Valter Attila az 57. helyen ért célba, Sepp Kuss pedig a végső siker kapujába lépett.

Vuelta: Evenepoel harmadik etapsikerét aratta, Kuss az élen, Valter a 31.

A címvédő belga Remco Evenepoel idei harmadik etapját nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen csütörtökön, a 18. szakaszon Valter Attila 31. lett, míg az amerikai Sepp Kuss megtartotta első helyét az összetettben.

Roglic-siker és Jumbo-Visma-dobogó az Anglirun, Valter 36.

Primoz Roglic nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 17. szakaszát az Anglirun, mögötte csapattársai, Jonas Vingegaard és az összetett első helyét nyolc másodperces különbséggel megtartó Sepp Kuss értek célba. Valter Attila a 36. helyen végzett.