Phil Foden az Év Játékosa a Premier League-ben!

Az angol középpályás fantasztikus idényt futott.


Kevin de Bruyne szezon első felét érintő sérülése és Erling Haaland alkalmankénti visszaesése sem jelentett problémát az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban versengő Manchester Citynek, hogy a 2023/24-es idényben is pazar formában futballozzon, ugyanis Phil Foden elképesztő idényt futott. A 23 esztendős középpályás olyan játékosokat előzött meg a szavazáson, mint Declan Rice, Marton Ödegaard, Erling Haaland vagy épp Cole Palmer.

Foden minden sorozatot figyelmebe véve ebben a szezonban 24 gólt és 11 gólpasszt jegyzett, a PL-ben 17 találat és 8 assziszt volt a mérlege, de fantasztikus formafejlődésen ment keresztül, olykor a hátán cipelte csapatát és oroszlánrészt vállalt egy-egy fontos siker kiharcolásában, ráadásul a góljai közül voltak egészen elképesztő bombák is.

A Manchester City pedig még duplázhat a szezonban, vasárnap a West Ham United ellen zárják a bajnoki idényt, melyen egy győzelemmel sorozatban negyedik Premier League-elsőségüket zsebelhetik be, majd május 25-én az FA Kupa döntőjét a Manchester Uniteddel szemben vívják.

(Borítókép: Facebook / Manchester City)

Videók