Vettel újra a volán mögött, váratlan helyen állhat ismét rajthoz

Hamarosan tesztelheti a „céljárművet”.


 Nagy hír: Sebastian Vettel visszatér a motorsportba, ugyanis a négyszeres Forma-1-es világbajnok a Porsche megbízásából vesz részt egy tesztelésen.

A német már a jövő héten Spanyolországban beül a Porsche Penske Motorsport csapatának volánja mögé. Elmondása szerint Vettel maga is alig várja, hogy elkezdhesse a munkát.

Ez az első alkalom, hogy Vettel úgynevezett „hiperautóba” ül. Az autó következő tesztjét a Motorland Aragonban, a Le Mans-i 24 órás verseny előtt tervezik.

"Alig várom, hogy tesztelhessem a Porsche 963-ast. A weissachi gurulás során már volt alkalmam ráérezni az autóra" - mondta a Forma-1-es legenda.

"Mindig is követtem más versenysorozatokat, és az endurance-versenyek iránti kíváncsiságom arra ösztönzött, hogy egyszerűen kipróbáljam. Most már izgatottan várom az aragóniai hosszú futamot, és alig várom, hogy a volán mögött ülhessek. Mindenképpen szükség lesz egy kis alkalmazkodásra és megszokásra, de a csapatban mindenki nagyon nyitott és segít nekem."

"Ez egy új tapasztalat lesz számomra, aztán majd meglátjuk, mi lesz a továbbiakban ezzel kapcsolatban - jelenleg nincsenek további tervek a jövőre nézve" - zárta Vettel.

Hamarosan kiderül, hogy Vettel ezután rögtön a Le Mans-i 24 órás versenyen is rajthoz áll-e?

Fotó: Getty Images

Videók