Örökre eltiltották a játékvezetőt miután a bajnok csapattal ünnepelt

Az eset még vasárnap, a holland negyedosztályú St. George – SV De Valken mérkőzésen történt.


A Holland labdarúgó-szövetség (KNVB) örökre eltiltotta Jan Smit játékvezetőt, miután a hétvégi bajnokin erősen vitatható körülmények között sípolt.

A hazaiak abban a tudatban léptek pályára, hogy egy döntetlen is elég nekik a bajnoki címhez, ami, ha szürreális történések sorozat után is, de összejött nekik.

A 61 éves bíró három játékost, és a vendégek vezetőedzőjét is kiállította, majd a 90 perc elteltével 2-1-es vendég előnynél 15! percet hosszabbított.

A St. George az utolsó percekben kapusának, Dave Laannak köszönhetően kiegyenlített, így megnyerte a negyedosztályt.

A felháborodást tovább tetézte a spori, aki úgy gondolta beszáll az ünneplő hazai csapat mellé, és együtt énekelt a színpadon a diadalittas St. George-iakkal.

A Holland labdarúgó-szövetségnél többen is panaszt tettek a játékvezető tevékenységeivel kapcsolatban. Az eset(ek) után a KNVB szóvivője, Daan Schippers nyilatkozott:

„Ma reggel felhívtuk Smit urat, és közöltük vele, hogy soha többet nem vezethet mérkőzést. A játékvezetőktől semleges hozzáállást és mindkét csapat tiszteletét várjuk el.” – mondta Schippers.

2021-ben már nem megfelelő magatartás miatt Smitet felfüggesztették egy évre, akkor a liga azonban adott neki még egy esélyt.

A vasárnapi eset után természetesen ő is megszólalt, az NH Nieuws-nek nyilatkozott:

„Szó sincs arról, hogy a győztes csapattal buliztam volna. Egyetlen dalt énekeltem el, ahogyan azt már többször tettem pályafutásom során, és közben egyszer feltartottam a magasba a trófeát. Ennyi történt. A szövetség semmit nem vizsgált meg az ügyben, csak megnézték a vendégek által továbbított videót.” – mondta Smit.

„Nevetséges, hogy ezért eltiltanak. A pályafutásom ezzel véget ért, nem fogok könyörögni, ahogy azt tettem két éve.” – utalt a 2021-es eltiltására a játékvezető.

(Borítókép: X)

Videók