Klopp: Ez életem legkeményebb hete

Jürgen Klopp pénteken válaszolt a riporterek kérdéseire vasárnapi, utolsó Liverpoolos mérkőzése előtt.


„Ez életem legkeményebb hete, de már így is a mai napig több nagyszerű pillanata volt. Nem kell úgy tennünk, hogy minden természetes, mert nem az. Elég pragmatikus embernek tartom magam” – mondta a sajtótájékoztatón a német.

„A szezon utolsó mérkőzése jön, utána vár a pihenés. Tegnap a játékosok egy közös grillparti keretében elköszöntek. Egyszerre sok feldolgozni az egészet, természetesen voltak emocionális pillanatok” – folytatta.

„Meg sem tudom mondani, mennyi mezt írtam alá, de ilyenkor ez így megy. A búcsú sohasem könnyű, de úgy elköszönni, hogy az ember nem érez semmit, azt jelentené, hogy nem volt jó az együtt töltött idő. Remekül éreztem magam” – tette hozzá Klopp.

„Fogalmam sincs, milyen lesz az utolsó csapatmegbeszélés, klassz lenne, ha különleges légkör várna az utolsó mérkőzésen. Azt senki sem hinné el, ha csak állnék ott, és úgy csinálnék, mintha egy sima meccs lenne” – mondta.

Klopp a fáradtságot és a kiégést tartotta a távozása főbb indokainak.

A vasárnapi Wolverhampton elleni hazai Premier League mérkőzés nagyszerű lehetőség a németnek, hogy mindenkitől elbúcsúzzon.

Egy korszak lezárul.

(Borítókép: tribuna.com)

Videók