„Meg akartam sérülni” – a profi futball árnyoldaláról beszélt a West Ham támadója

Michael Antonio a ’High Performance’ podcastnek nyilatkozott nehézségeiről.


„Kezdtem megutálni a játékot. Terápiára jártam, mert tényleg nagyon küszködtem. Éppen akkor váltam és egyszerűen nem tudtam feldolgozni. Korábban mindig azt gondoltam, a terápia az őrülteknek való, de végül megváltoztatta az életemet.” – kezdte Antonio.

„Hogy őszinte legyek, elsőre kínos volt és kellemetlen, csak ülni egy szobában, aztán a semmiből egy férfi megkérdezi: Hogy vagy?” – folytatta.

„Előtte sohasem sírtam, de ahogy elkezdtünk beszélgetni, féktelenül potyogtak a könnyeim. Ez egyfajta megkönnyebbülést adott, mintha a nagy teher legördült volna a mellkasomról.” – tette hozzá a támadó.

„Teljesen lemerített, hogy nem rúgtam gólt decembertől márciusig. Aztán elutaztam a válogatotthoz, ahol furcsamód mindig jól éreztem magam, de imádkoztam, hogy megsérüljek.” – mondta.

„Úgy voltam vele, jó lenne egy kicsit elmenekülni.” - vélekedett.

„Kívánsága” valóra vált a támadónak, ugyanis enyhébb térdsérülést szenvedett a válogatottnál.

„33 éves vagyok, nem játszhatok ilyen gyengén, mert akkor nem fogok új szerződést kapni.” – mondta a jelenleg heti 85 ezer fontért futballozó Antonio.

„Ennyi volt a karrierem? Sok minden eszébe jut az embernek ilyenkor.” – fejezte be a jamaicai.

A 34 éves csatár olyannyira kiszeretett a fociból, hogy a West Ham Európai Konferencia Liga sikerét sem ünnepelte meg.

„A győzelmünk után mindenki ünnepelt, még az stábtagok is. Volt, aki két napig részeg volt. Én már a visszaúton a csapatbuszon bealudtam, majd felmentem a prágai szállodába aludni egyet, amíg a többiek önfeledten buliztak.” – emlékezett vissza.

„Kb. hat hónap kellett, mire felfogtam: Úristen, bajnok vagyok.”

Antonio 2022 óta kereste a megfelelő szakembert, mire megtalálta a számára megfelelőt. Amióta jobban érzi magát, úgy gondolja, hogy három év van még benne a legmagasabb szinten, és boldog a West Hamnél, amely új edzővel kezdi a következő szezont.

(Borítókép: X / centregoals)

Videók