EGYÉB SPORTOK / KAJAK-KENU

Módosult a kajak-kenu olimpiai kvalifikációja

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) módosította a párizsi olimpiai kvalifikációs rendszert, illetve megkezdte a kijutási folyamat előkészítését a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékokra.

Több mint ezer résztvevő a II. Wichmann Tamás nemzetközi regattán

A hétvégén második alkalommal rendezték meg a dunaújvárosi Wichmann Tamás nemzetközi regattát. A klubversennyel az olimpiai ezüst- és bronzérmes, kilencszeres világbajnok kenus emléke előtt tisztelegnek a szervezők.

Hüttner Csaba: jót tesz majd a szakágnak Kozák Danuta visszatérése

A magyar válogatott szakvezetője az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában hétfőn elmondta: amit Kozák elhatároz, azt általában véghez is viszi, s egy ilyen magabiztos versenyző nagy hasznára lesz a válogatottnak.

A Kiszli, Kőhalmi páros győzelmével zárult a maratoni kajak-kenu vb

A Kiszli Vanda, Kőhalmi Emese női kajak páros aranyérmet nyert női K-2 24,3 kilométeren a maratoni kajak-kenu világbajnokságon a dániai Vejen Koldingban, melynek vasárnapi zárónapján további két érmet szerzett a magyar küldöttség.

Két magyar egység továbbjutott a negyeddöntőbe az evezős vb-n

A könnyűsúlyúaknál Galambos Péter, míg a normálsúlyúaknál a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes az előfutamból a negyeddöntőbe jutott a belgrádi olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon, vasárnap.