Wladimir Klitschko a visszatérésére utalt?

Négy évvel a visszavonulása után felcsillantja a szurkolóiban a reményt.


Wladimir Klitschko visszavonult, miután 2017 áprilisában vereséget szenvedett Anthony Joshua ellen, bár most a 44 éves ökölvívó elég sejtelmes posztot tett közzé a közösségi médiában.


Fotó: dailystar.co.uk

Wladimir Klitschko utalt arra, hogy Mike Tyson nyomdokaiba léphet, és visszatérhet az ökölvíváshoz. Utolsó mérkőzése vereséggel végződött Anthony Joshua ellen. Az egykori ukrán nehézsúlyú világbajnok 69 küzdelméből 64 győzelemmel zárta a profi karrierjét. Minden idők egyik legjobb nehézsúlyú bajnokának tartják, és a közösségi médiában némileg a visszatérése utalt.

„Csak pozitívumot és minden jót szeretnék küldeni mindnyájunknak, különösen azoknak, akiket tragikusan érintettek az elmúlt idők, 2020-ban mindannyiunknak nehéz volt.”

„Tudod, mit szeretnének látni az emberek mindennél jobban? A visszatérést! Szeretném, ha mindannyian erősen térnénk vissza 2021-ben!”

Klitschko mindig ragaszkodott ahhoz, hogy soha ne mondd, hogy soha, pedig őt nem a pénz motiválja.

„Még mindig bennem van. Újra harcolni? Igen. Jelenleg nyitva tartom az ajtóm, és meglátom a lehetőségeim. Azért nem térnék vissza, hogy szétverjenek, sokkal inkább motivál a rekord megdöntése. Vonzó? Mondhatnám, hogy igen, nagy klassz lenne. George Foreman megcsinálta 45 évesen és bajnok lett, ez egy jó példa.”


Fotó: dailystar.co.uk

A DAZN 60 millió fontnyi ajánlatot tett Klitschkónak, hogy visszatérjen, de testvére, Vitali elárulta, hogy ennél többre lenne szükség.

„Amikor jött a hír, hogy egy tévécsatorna 40 millió dollárt ajánlott fel a visszatérésre, felhívtam és megkérdeztem, hogy ez most mi. Azt válaszolta. Ez egy olyan ajánlat, amely nem igazán érdekel. Amikor néhány héttel később egy 80 millió dolláros ajánlatról beszéltem, újra felhívtam és megkérdeztem:" Mi a helyzet most? Azt mondta: Ez nem egy olyan ajánlat, ami megváltoztatja a véleményemet, talán 100 millió dollárnál kezdenék el gondolkodni” – mesélte Vitali.

Soha ne mondd, hogy soha – de egyelőre Klitschko még nem változtatja meg visszavonult ökölvívó státuszát.

Sport365.hu - Mike Tyson válasza arra a kérdésre, hogy győzött volna-e a Klitschko fivérek ellen

Wladimir Klitschko a 2000-es évek közepétől megállíthatatlan volt a nehézsúlyban, Emanuel Steward kihozta a legjobbat az ukrán klasszisból. 2004 októberétől egészen 2015 novemberéig veretlen maradt a nehézsúlyban, egyesítve a nehézsúlyú öveket. Fotó: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images/Aaron Rapoport/Corbis/Getty Images Mike Tyson, aki még mindig a legfiatalabb nehézsúlyú bajnok a boksztörténelemben úgy gondolja, hogy bárkit képes lett volna legyőzni a fénykorában.

Sport365.hu - Két éven át így trollkodtak Wladimir Klitschkóval - Videó

Hol is kezdjük ezt a történetet? Shannon Briggs pontozással alulmaradt Vitalij Klitschkóval szemben a Bokszvilágtanács (WBC) profi nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt összecsapáson. A csata után kórházba szállították Briggset, akit az ukrán ellenfele mintegy 300-szor talált el. A súlyos verés következményeképp meg kellett műteni a bicepszét, emellett több helyen eltört az arccsontja a szeme körül, és beszakadt a dobhártyája is.

Forrás: dailystar.co.uk
Borítókép: Klitschko/Twitter

Videók