Össze-vissza verték a híres dartsjátékost, műteni kell

Súlyos sérüléseket szenvedett Kim Huybrechts, akit barátjával a Belga-kupa csütörtöki döntője után támadták meg.


Nincs túl jó éve Kim Huybrechts-nek, hiszen kicsúszott a legjobb 32 kiemelt játékos listájáról – jelenleg a 33. - és a szezon során több ellenfelével is összetűzésbe keveredett.

A belga hatalmas Antwerp-szurkoló hírében áll, így nem csoda, hogy ő is a helyszínen tekintette meg a csütörtöki finálét Brüsszelben.

Az Union Saint-Gilloise Huybrechts bánatára 1-0-ra legyőzte szeretett csapatát, a Royal Antwerpet, így szomorúan ballaghattak barátjával a szurkolói buszokhoz.

Kevin Belmansszal oldalán éppen a King Bauduin Stadionból sétáltak kifelé, amikor egy csapatnyi fiatal huligán rájuk támadt.

A belga Nieuwsblad hírportál szerint először Belmans-t bukósisakkal verték fejbe, majd a földre kerülő Huybrechts sem maradt ki, ott ütötték-verték ahol érték.

A dartsos felesége szerint a fiatalok kezdték a kötekedést az Antwerp szurkolóival, akik természetesen nem hagyták magukat.

A hírek szerint az eset után Huybrechts-et kórházba szállították, és az első vizsgálatok szerint hiába menekültek el hamar, így is két helyen eltört jobb karjában a válla és a kulcscsontja, továbbá meg is kell műteni őt.

Mivel a játékos jobbkezes, így határozatlan ideig dartsképtelen lesz.

Júniusban Dimitri van den Bergh oldalán a 2024-es PDC World Cup of Darts versenyén kellene pályára lépnie, így viszont az a torna is veszélybe került.

Huybrechts-et az is aggaszthatja, hogy esete hasonlít Erik Claryséhoz, aki öt helyen törte el dobókarját egy esést követően, neki sajnos vissza kellett vonulnia.

Természetesen megkérdezték a rettenetes támadásról Claryst is, aki honfitársáról nyilatkozott:

„Nagyon remélem, hogy nem úgy fog járni, mint én, ezt senkinek sem kívánja az ember” – mondta.

A pénteki műtét után minden bizonnyal többet fogunk tudni Huybrechts jövőjéről.

(Borítókép: sportbible.com)

Videók