Bayer Neverlusen - mutatjuk pontosan hányszor menekültek meg az utolsó pillanatokban

A Gyógyszergyáriak – ahogy azt a szezonban már nem először – ismét az utolsó percekben egyenlítettek.


Csütörtök este bejutott az Európa-liga döntőjébe a Bayer Leverkusen, Xabi Alonso csapata szezonbéli 49. mérkőzésén sem talált legyőzőre, amivel megdöntötte a Benfica rekordját.

Ismét a végére hagyta a dolgokat a Bayer, 10 perccel a vége előtt még 0-2-s hátrányban voltak, ezután előbb Mancini öngólt vétett, majd a mindent egy lapra feltévő Roma-t sikerült lekontrázni a 97. percben.

Hit, összetartás, soha fel nem adás, mind jellemzi a csapatot a jó adag szerencse mellett persze, de, ha túl sokszor megtörténik, lehet, hogy már nem szerencsének kell nevezni?

Nézzük pontosan hányszor sikerült az utolsó percekben megmenteni a rekordot, vagy bevinni a győztes találatot a mentálisan 200%-on pörgő Leverkusennek.

21 gólt szereztek vesztes vagy döntetlen állásnál a szezonban, ami a góljaik 15.4%-át teszik ki.

Ezt legutóbb a Roma és a Stuttgart ellen is érezhettük, mind a két csapat 2-0-ra ment Xabi Alonso fiai ellen, de a Bayern München is kétszer vezetett még a szezon elején, ám a Leverkusen akkor sem adta fel és sikerült kiegyenlítenie.

Mindemellett a hátrányban szerzett kései gólok nagy mesterei is:

 • vs. Bayern München – Bundesliga, 94. perc, Exequiel Palacios 1-2-nél
 • vs. Qarabag – Európa-liga, 1. mérkőzés, 92. perc, Patrik Schick 1-2-nél
 • vs. Qarabag – Európa-liga, 2. mérkőzés, 93. perc, Patrik Schick 1-2-nél – itt végül a győzelmet is sikerült megszerezni a 97. percben szintén a cseh támadó révén
 • vs. Hoffenheim – Bundesliga, 88. perc, Robert Andrich 0-1-nél – ezen a meccsen szintén robbant Patrik Schick, és intézte a győzelmet a 91. minutumban
 • vs. West Ham – Európa-liga, 89. perc, Jeremie Frimpong 0-1-nél
 • vs. Borussia Dortmund – Bundesliga, 97.perc – Josip Stanisic 0-1-nél
 • vs. Vfb Stuttgart – Bundesliga, 96. perc – Robert Andrich 1-2-nél
 • vs. AS Roma – Európa-liga, 2. mérkőzés, 97. perc – Josip Stanisic 1-2-nél

Külön kiemelendő néhány mérkőzés, ahol már végképp leírta mindenki a rekordot, mégis sikerült életben tartani azt:

 • A Qarabag elleni visszavágón a mérkőzésen és összesítésben is kétgólos hátrányban voltak a Gyógszergyáriak, de a 93. percben a hosszabbítást és a rekordmentést, a 97. minutumban pedig a továbbjutást érő találatot is sikerült bevinni.

 • A Bundesliga 30. fordulójában az utolsó pillanatban, 1-0-s dortmundi előnynél Josip Stanisic szintén a 97. percben mindenkit túlugorva csúsztatott a hosszúba.

 

 • A Vfb Stuttgart tündérmesébe illő szezont fut, és 0-2-nél hihették, hogy ők lesznek az óriás és rekordölők, azonban itt is érkezett egy utolsó pillanatos szikra, Robert Andrich a 90+6., utolsó percben vágott be egy lecsorgót.

  

 • A legfrisseb emlék, amikor tényleg a „Halálsorról” mentette és előzte meg a Benfica által tartott rekordot a csapat az AS Roma ellen, biztos továbbjutó állásnál, ám hátrányban sikerült elszaladni a 97. percben, megint Josip Stanisic volt a megmentő, aki higgadtan lőtte ki a hosszút.

 

Csúcsra járatott taktika, érzelmi és mentális szinten végig a maximumon pörgő keret, ahol minden játékos tudja, mikor mi a teendője, egy dolgot viszont úgy tűnik, nem tudnak, VESZÍTENI.

(Borítókép: facebook/Bayer 04 Leverkusen)

Videók