Phil Taylor: így mentorálnám a darts csodagyerekét!

Luke Littler tavaly decemberben és idén januárban került rivaldafénybe, amikor a valaha volt legfiatalabb PDC világbajnoki-döntőssé vált az akkor még 16 esztendős tini.


Az azóta eltelt időszak azt is bizonyította, hogy nem „ egy számos csoda” a Warrington városából származó srác, aki a Bahrain Masters és a Belga Darts Open végső győztesének járó serleget is megkaparintotta már, miközben a Darts Premier League-ben is rendre jól teljesít.

Nem véletlen, hogy a sportág talán legismertebb, már visszavonult sztárja, Phil Taylor is imádja nézni a szinte hibátlan játékát:

"Hiszik vagy sem, Luke összes meccsét megnézem” – nyilatkozott az Online Dartsnak a 16-szoros világbajnok – „ Minegy, hogy nyer, vagy veszít, remek kis játékos. Tetszik az attitűdje, és az is, hogy amikor veszít, kissé fanyar lesz. Van aki ezt arroganciának hívja, ez azonban nincs így. A srác tisztában van a képességeivel, és tudja, hogy azért kapott ki, mert nem játszott elég jól. Aki ezen okból kifolyólag támadja, vagy ezzel támadja, az egy barom!”

A 'The Power' becenévvel illetett dartsleganda azt is elárulta, miként és milyen módon változtatna Littler teljesítményén, ha felkérnék, egyfajta mentornak.

"Én más vagyok, mint a többiek, folyamatosan jelen lennék, bármire lenne szüksége, rám számíthatna, és igen, már reggel 10-kor kopogtatnék az ajtaján. Nem lenne PlayStationözés, de lenne 100 százalékos javulás. Ami nem akkor érezhető, amikor jól játszik, mert olyankor nincs mit mondani neki már. De a rosszabb napjai sokkal minőségibbé válnának.

Littler csütörtökön kápráztatta el legutóbb a világ dartsrajongóit, amikor Belfastban megnyerte a Premier League legutóbbi állomását, Nate Aspinallt legyőzve a döntőben – az összetettben így második, a vb-döntőn éppen őt legyűrő Luke Humphries mögött.

(Fotó: Tom Dulat/Getty Images)

 

Videók