Laporta már az új edző megtalálására kérte Decot - íme a nevek a kalapban

Xavi nagyon rossz fát tett a tűzre, s ezt lehet nem bocsájtja meg neki a vezetőség.


Csütörtök este váratlan fordulatot vett Xavi helyzete a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona élén. A hírek szerint ugyanis azok után, hogy a klub elnöke, Joan Laporta és a sportigazgató, Deco néhány hete meggyőzték őt a maradásról, most a katalán csapat első embere már a körön kívül szeretné tudni a 44 éves szakembert a szerdai nyilatkozatai miatt.

A Diario AS-nél dolgozó Javi Miguel arról számolt be, hogy Laporta már megkérte Decot, találja meg az új szakvezetőt, aki Sergio Conceicao vagy Hansi Flick is lehet. Előbbire van esély, hiszen a Portónál nemrégiben André Villas-Boas lett az új elnök és Conceicao még a régi főnök embere, így könnyen elképzelhető, hogy ő elmozdítható lehet az állásából. Több pletyka is felröppent azzal kapcsolatban, hogy a Barca a La Ligán belül szeretné megoldani az edzőkérdést, és lehet megkörnyékezik majd a Gironát a legjobb négybe vezető Míchelt.

A 44 éves Xavi az Alméria elleni 2-0-s győzelmet követően cáfolta a pletykákat, melyek szerint összerúgta volna a port Laportával, és leszögezte, alig várja, hogy a következő szezonban trófeákért küzdhessen a Barcával.

(Borítókép: Tribuna)

Videók