Nagyon jó hírt kapott asztalitenisz vegyes párosunk

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra asztalitenisz vegyes páros kvótát szerzett a párizsi olimpiára.


Már eddig is tudni lehetett, hogy a magyar duó kijutó helyen áll, az indulási jog azonban kedden, az ötkarikás rangsor zárásakor vált hivatalossá - a nemzetközi szövetség ekkor tette közzé a kvótás kettősök listáját. Vegyes párosban 16 egység vehet részt az idei játékokon. A házigazda franciák automatikusan indulók, a kontinentális kvalifikációs tornákról öt, az áprilisi, havirovi selejtezőről pedig négy egység szerzett kvótát, hat duó pedig a keddi világranglistáról került a párizsi mezőnybe. A magyarok a kínai, a dél-koreai, a japán, a tajvani és a román egység mögött szerezték meg az utolsó kijutó helyet.

A Budaörsben játszó Madarász Tokió után pályafutása második olimpiájára készülhet, míg Ecseki - aki az osztrák Welsben szerepel, itthon pedig a Cegléd játékosa - először lesz ötkarikás résztvevő.
Asztaliteniszben ez az első magyar párizsi indulási jog, ezen kívül még egyesben kínálkozik esély a részvétel kiharcolására - a jövő heti, szarajevói selejtezőn, illetve a világranglistáról.

(Borítókép: MTI / Koszticsák Szilárd)

Videók