Hiába minden pletyka, Tuchel nem gondolta meg magát, távozik a Bayerntől

A napokban felmerült német sajtóhírekkel ellentétben, miszerint mégis maradásra bírná a Bayern München vezetősége Thomas Tuchelt, a német szakvezető végül tartotta magát eredetei elképzeléséhez és távozik a bajor együttestől.


"Ez az utolsó sajtótájékoztatóm a Säbener Strasséról. A februári megállapodásunk továbbra is érvényben van, nemrég újra tárgyaltunk róla és a lehetséges folytatásról, de nem tudtunk megegyezni" - kezdte gondolatait Thomas Tuchel. Az 50 éves edző akár Xavihoz hasonlóan maradhatott volna a klubnál, ugyanis a bajor együttes nem találta meg a lehetséges utódot. Pedig megkörnyékezték Julian Nagelsmannt, Ralf Ragnickot, Erik ten Hagot és Hansi Flicket is, de mindenkiről lepattantak.

„Kicsit szomorú vagyok, mert nem szeretek elhagyni csapatokat és a személyzeteket sem. A pincében dolgozó takarítóktól a szakácsokig mindenki azon dolgozik, hogy nekünk a lehető legkényelmesebb legyen. Órákon át együtt dolgozol ezekkel az emberekkel és ezt nehéz elengedni” – tette hozzá a tréner a Hoffenheim elleni találkozó sajtótájékoztatóján.

A folytatásban Tuchel arról nem beszélt, miért nem változtatták meg a távozásával kapcsolatos terveket, s arról sem ejtett szót, merre folytatja majd a pályafutását, de nagy esély lehet arra, hogy a Manchester United lesz a következő állomása. Az 50 éves német edző 15 hónapot töltött a Bayern Müncehnnél, s noha az előző szezonban drámai körülmények közepette megnyerte a Bundesligát, ebben az idényben egyetlen trófea sem jött össze, ami elmondása szerint a bajor klubnál csalódás, de nem emiatt távozott posztjáról.

(Borítókép: X / Bayern München)

Videók