"Úgy jöttünk ide, hogy mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a címünket"

Mérkőzés utáni nyilatkozatok.


A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a bajnokcsapatnak. Ez még most fáj, nem volt szerencsénk. Nem tudok szemrehányást tenni a játékosaimnak, mindent megtettek. Éppen emiatt büszke vagyok rájuk, azt viszont sajnálom, hogy a szurkolóinkat nem örvendeztettük meg. A kölni négyes döntőben javíthatunk a következő hétvégén.

Rasmus Lauge, Telekom Veszprém játékosa: – Gratulálok a Szeged győzelméhez. Lesújtó vereséget szenvedtünk, pedig idén jobban alakultak a dolgaink, mint tavaly. Ma még szomorkodunk, hétfőtől viszont dolgoznunk kell, mert meglepetést szeretnénk okozni a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Minden tiszteletem a veszprémi csapat iránt. Két kiváló mérkőzést játszottunk velük, ami nagyon jó dolog a magyar kézilabdának. Az eddig lejátszott meccsekben jobban kézilabdáztunk, de nem tudtuk megnyerni a találkozókat, mert sokat hibáztunk. Ma végig harcoltunk, ez döntött. Gratulálok a játékosaimnak, végig pariban voltunk. Ismét kaptunk egy piros lapot, ez már majdnem szokványos. Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket és bíztak bennünk az első meccs vereségének ellenére is. Sok sikert kívánunk a Veszprémnek a BL négyes döntőhöz. Óriási gratuláció Rostának, megmutatta, hogy nem azért van a csapatban mert junior játékos. Karrierje legjobb mérkőzését játszotta!

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: – Küzdelmes párharcon vagyunk túl. Úgy jöttünk ide, hogy mindent megteszünk azért, hogy megvédjük a címünket. Tudtuk pótolni azokat a dolgokat, amik az első meccsen hiányoztak. Hibátlanul lőttük a hétmétereseket, és a gólhelyzetek kihasználásában is javult.

Forrás: MTI és pickhandball.hu
Borítókép és fotók: pickhandball.hu

Videók