A Barca 3-4 új játékost igazolhat a nyáron, köztük Lewandowski utódját

Érdekes nyár elé néz a katalán gárda.


A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelonának nyáron muszáj megerősítenie a keretét, ugyanis ebben a szezonban világos képet festett, a sok ígéretes fiatal még nem elég arra, hogy felvegyék a versenyt Európa legjobbjaival vagy a Real Madriddal. Ráadásul a Királyi Gárdánál minden jel arra mutat, hogy Kylian Mbappé is csatlakozik a madridiakhoz, ami komoly erősítést jelenthet Florentino Pérezéknek. A Barcelonánál nyilván az anyagi korlátok, ami a legnagyobb problémát jelentik az új játékosok szerződtetésének esetében, ám ennek ellenére is vannak kiszemeltek a katalánoknál.

A Real Betisben szereplő Guido Rodriguez az egyik kiszemelt, valamint a Real Sociedadot erősítő Martin Zubimendi, az Evertonos Amadou Onana, a Bayernben játszó Joshua Kimmich és a Manchester Cityben futballozó Bernardo Silva szerepelnek a kívánságlistán. A középpálya megerősítése mellett a bal szárny lehet a második prioritás, oda Dani Olmot nézte ki Xavi, akinek Zubimendihez hasonlóan 60 millió euró környéki kivásárlási ára van, bár ez igaz Bernardo Silvára is - írja a Mundo Deportivo.

Robert Lewandowski ugyan célzottan tagadta, hogy távozna a nyáron és kiemelte, szeretne a következő szezonban is a Barcelonában játszani, nem kizárt, hogy a katalán együttes túlad rajta, ugyanis a Frenkie de Jong mögött övé a második legmagasabb fizetés a klubnál, heti több mint 200 ezer euró, ráadásul a lengyel csatár a maga 35 évével már nem a jövő építésének egyik lehetősége. Lehetséges pótlásról még nincs hír, talán Vitor Roque-nek szavazhatnak bizalmat, akinek az ügynöke viszont egyre komolyabb szópárbajba keveredik Xavival, mivel az idei szezonban szinte egyáltalán nem játszatja a 19 éves brazil focistát, de lehet, ez a következő idényben változhat.

(Borítókép: Facebook / FC Barcelona)

Videók