A Manchester City sztárja határidőt adott a Barcelonának, hogy addig döntsenek

Bernardo Silva az Európa-bajnokság vége után már nem szeretne a jövőjével foglalkozni.


 Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City játékosa, Bernardo Silva már hosszú idő óta a Barcelona radarján van. A portugál középpályás pedig nyitott lehet a klubváltásra, legalábbis több sajtóorgánum is erről számolt be. A 29 esztendős igen kemény munkabírású szélső új kihívásokra vágyik, de az új szezon alapozását már akkor az új klubjában szeretné kezdeni. Silva kivásárlási ára a tavalyi szerződéshosszabbításával 58 millió euró lett, ami több európai topcsapat számára is kifizethető összeg egy ilyen kaliberű játékosért. A portugál játékmesternek feküdhetne a Barca, hiszen honfitársa Joao Félix és volt csapattársa Ilkay Gündogan is ott játszik jelenleg.

Ugyanakkor leszögezte, július 14-ig, vagyis az Európa-bajnokság végéig szeretné, ha nyélbe üttetne az üzlet, ugyanis a pihenését már úgy szeretné megkezdeni, hogy ne a jövőjével kelljen foglalkozni, számolt be erről a Sport.

A Barcának viszont nem biztos, hogy meglesz az anyagi fedezet Bernado Silva leigazolására, hiszen a klub legjobban kereső és egyik legértékesebb játékosa, Frenki de Jong továbbra sem szeretné elhagyni a katalán gárdát, és mivel jelenleg a La Liga harmadik helyén állnak az további pénzügyi nehézségeket okozhat a második hellyel szemben. Xavi egyébiránt nagy csodálója már hosszú idő óta a portugál játékának, így afelől nincs kétség, ha lesz lehetőségük elmozdítani őt, mindent meg fognak tenni ennek érdekében. A hírek szerint még a PSG érdeklődik.

(Facebook / Manchester City)

Videók