"Egy végtelenül tisztességtelen olimpián vagyunk túl, elcsalt bírói döntések, magyarázat nélkül"

A magyar küldöttség egy aranyat és két bronzérmet szerzett a pekingi játékokon.


A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott egy hatodik hellyel zárta szereplését a 2022-es pekingi olimpián, miután a férfiváltó megnyerte a B-döntőt.

A Csíkszeredán élő Imre Emil, a magyar válogatott technikusaként volt jelen, a SzékelySport.ro-nak így összegezte a történteket.

„A magyar férfi csapat pontszerző helyen végzett, most egy kicsit másabb váltásszám-sorozattal, és a végén egy nagyon szép előzéssel. Egy végtelenül tisztességtelen és nonfair olimpián vagyunk túl, ez nem csak részünkről, hanem nagyon sok ország és vezetőségének hasonló a véleménye, és nem csak a short track-ben, hanem minden más pontozásos sport esetében. Elcsalt bírói döntések – magyarázat nélkül”. – nyilatkozta Imre Emil, utalva ezzel a férfi 1000 méteren történtekre, amikor Liu Shaolin Sándor egy darabig olimpiai bajnoknak érezhette magát, aztán sárga lapos büntetéssel a mezőny végére sorolták.

 

 

 

„Túl leszünk ezen, emelt fővel és becsülettel terünk haza. Büszkék lehetünk a magyar csapat és stáb teljesítményére. Most egy aranyérmet itt hagyunk, majd egyszer vissza jövünk érte”

A magyar küldöttség azonban nem maradt aranyérem nélkül, ugyanis Liu Shaolin Sándor öccse, Liu Shaoang megnyerte az 500-as versenyt, amivel megszerezte Magyarország egyéni téli olimpiai bajnoki címét.

 

 

Magyarország a pekingi téli olimpián egy aranyéremmel és két bronzéremmel zárt.

 

Borítókép: Illyés Tibor/MTI 

Videók