20 magyar érmes pillanat 8 percben - Videó

A tokiói olimpia összes magyar érme egy videóban.


Augusztus 8-án a záróünnepséggel hivatalosan is lezárult a tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok magyar szempontból kiemelkedő eredményt hozott. Magyarország hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzzal a 15. helyen zárt a tokiói olimpia éremtáblázatán, melyen az Egyesült Államok küldöttsége végzett az élen.

Az 1996-os atlantai játékok óta, amikor eggyel több, 21 dobogós helyezés született, rendre kevesebb volt a medálok száma. A 2000-es sydneyi olimpián és a 2004-es athénin 17-17, Pekingben 2008-ban tíz, Londonban 2016-ban 18, míg legutóbb, Rióban 2016-ban 15 érmet nyert a magyar csapat.

Sport365.hu - A magyar éremgyűjteményre még 125 év tükrében is büszkék lehetünk

A XXXII. Nyári Olimpiai Játékok magyar erdménye jóval felülmúlta a várakozásukat. Okkal lehetünk büszkék sportolóinkra és az őket felkészítő stábokra, edzőkre. A 125 éves összesítés a cikk alján található. A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnapi bronzérme azt jelenti, hogy Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal, azaz húsz éremmel zárt a tokiói olimpián, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye.

Sport365.hu - Amit nem lehet elégszer látni: az olimpia összes magyar éremszerzése egy helyen

Augusztus 8-án a záróünnepséggel hivatalosan is lezárult a tokiói olimpia. Az ötkarikás játékok magyar szempontból kiemelkedő eredményt hozott. Hazánk sportolói 6 aranyérem mellett, 7 ezüstöt és 7 bronzot is besöpörtek. A küzdelmes ám felemelő pillanatokat nem lehet csak egyszer megnézni, így most összegyűjtöttük a mieink éremszerzéseit egy helyen, hogy ön is újra átélhesse a sikert.

Forrás: MTI
Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Videók