Videobírózás után döntőben az olimpiai bajnok magyar férfi váltó

Az már pénteken eldőlt, hogy a 3000 méteres magyar női váltó nem jutott elődöntőbe.


Videobírózás után jutott a vasárnapi fináléba a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Tiborcz Dániel összeállítású férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomásán.

A szombati elődöntős futamok első és második helyezettjei az A-, a harmadik és negyedik helyezettjei a B-döntőbe kerültek. A világcsúcstartó és olimpiai bajnok magyarok - akik vezetik a vk-ranglistát ebben a számban - a holland, az olasz és az orosz stafétával kerültek azonos csoportba. Eleinte békésen haladtak a csapatok, majd a hollandok ezt húsz körrel a vége előtt megunták, próbáltak élre törni, de ekkor Liu Shaoangot kisodorták. A magyarok fél kör hátrányba kerültek, és már nem sikerült feljönni. Abban lehetett bízni, hogy a zsűri szabálytalanság miatt kizárja a holland négyest, és a hazai váltót továbbjuttatják.

A videobíró végül a magyaroknak adott igazat, akik így ott lesznek a vasárnapi fináléban. Az már pénteken eldőlt, hogy a 3000 méteres magyar női váltó nem jutott elődöntőbe. Ebben a számban a végelszámolás legjobb nyolc váltója szerez ötkarikás kvótát.

Borítókép: Manchester United/Facebook

Videók