Deschamps jövője eldőlt?! Mit lép erre Zidane?

„Minden kiderül a maga idejében.”


A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke, Noel Le Graet korábban azt állította, hogy a döntést Didier Deschamps jövőjéről az edzőnek kell meghoznia, amennyiben Franciaország bejut a 2022-es világbajnokság elődöntőjébe.

Miután a negyeddöntőben 2-1-re legyőzték Angliát, a franciák a döntőbe jutásért Marokkó ellen lép majd pályára, ez pedig azt is jelenti, hogy az FFF lehetővé teszi Deschamps számára, hogy a torna után ő döntsön arról, hogy a csapat élén marad-e.

Zinedine Zidane a legfőbb jelölt Deschamps utódjának, ha távozik, de úgy tűnik, marad.

„Minden kiderül a maga idejében. Nagyszerű, hogy elértük az elnök által kitűzött célokat. Ő boldog, és gondolom, sokan boldogok Franciaországban, de én szeretem élvezni azt, amit ismét elértünk, hogy ismét a világ négy legjobb csapata közé kerültünk. Most a szerdai Marokkó elleni meccsre gondolok, semmi másra.”

Az, hogy Zidane átveszi-e az irányítást vagy sem, Deschamps döntésétől függ, hiszen úgy tűnik, nincs más jelölt, aki mindenkit össze tudna fogni, ha utóbbi úgy dönt, hogy véget vet egy hosszú és sikeres időszaknak. Vannak azonban olyanok, akik úgy vélik, hogy meglenne benne az akarat és a vágy a folytatásra, bármi is történjen Dohában. Ezért lehet, hogy a két év múlva esedékes Európa-bajnokságon még mindig ő lesz a vezetőedző. Erről számolt be vasárnap a Le Parisien, amely azt állítja, hogy az edző 2024-ig folytatja. Az Európa-bajnokság az a trófea, amelyet Deschamps még nem nyert meg, hiszen Franciaországot Portugália győzte le a döntőben még 2016-ban a Stade de France-ban. A L'Equipe szerint azonban van még egy tényező, ami befolyásolhatja a jövőjét. Ez pedig nem más, mint az FFF ellen Amelie Oudea-Castera sportminiszter kérésére indított vizsgálat, amelyet Le Graet viselkedése és a szövetségen belüli állítólagos mérgező kultúra miatt indítottak.

A vizsgálatok februárban zárulnak le, és amennyiben kompromittálják az FFF elnökét, Deschamps döntése megváltozhat.

Borítókép: Shaun Botterill – FIFA/FIFA a Getty Images

Videók