Videón a több, mint 20 éve nem látott mértékű PL-fordítás!

Mint azt bizonyára sokan tudják már, az angol Premier League 17. fordulójából pótolt mérkőzésen a Borunemouth 0-3-as félidei hátrányt megfordítva verte a Luton Townt szerda este – videón minden fontos mozzanat!


A kiesés elől menekülni igyekvő Luton Town hiába játszott egészen parádés első félidőt a Bournemouth vendégeként, s vezetett 0-3 arányban is, végül üres kézzel távozott a Vitality Stadiumből.
A 17. fordulóban Tom Lockyear meccs közbeni szívrohama miatt 1-1-nél félbeszakadt összecsapást nem folytatták a felek szerda este, hanem a PL-illetékeseinek döntése értelmében újrajátszották. Ennek a verdiktnek sokáig a vendégek örülhettek igazán, ugyanis Chong, Ogbene és Barkley találataival 3 gólos előnnyel vonulhattak el a szünetre. Ugyanakkor a félidei „sorrendezés” parádésan sikerült a vörös-feketéknek, merthogy a 64. percben már 3-3 állt az eredményjelzőn, Solanke, Zarbanyi és Semenyo góljai után. Az i-re a pontot aztán a duplázni tudó Semenyo tette fel a 6 perccel a rendes játékidő vége előtt.

Ilyen méretű fordításra a Premier League történetében mindössze 4 alkalommal volt példa ezt megelőzően:

  • 1997 novemberében a Leeds a Derby-t verte 4-3-ra,
  • 1998 szeptemberében a West Ham – Wimbledon csörte végződött 3-4-re,
  • 2001 szeptemberének végén pedig a Tottenham – Manchester Utd. csata zárult 3-5-tel,

minden esetben azt követően, hogy a vesztes fél 3 gólos előnybe került.

Az utolsó ilyen típusú, 0-3-ról megesett fordításig egészen 2003 októberéig kell visszaugrani az időben, amikor a Wolves csapata diadalmaskodott 4-3-ra a Leicester ellenében.

(Fotó: Facebook/AFC Bournemouth)
 

Videók