MotoGP: Elvesztette a vasat Rossi

A ducatisokat mintha kötelező lenne műteni, Hayden után és előtt ugyanis most Rossi feküdt kés alá. A rekorder jobb lábából eltávolították az orvosok a 2010-es mugellói balesete után beültetett fémszeget.


Persze nem a versenyvasat vesztette el Valentino Rossi, nagyon is biztos helye van ugyanis a Ducati csapatánál. A Doktor csupán igazi orvos kollégái segítségét kérte a minap, azért, hogy távolítsák el jobb lábából azt a fémszeget, amit még a 2010-es mugellói balesete után ültettek be. Akkor Rossi szerencsétlenül, egy nagyon bukott, aminek nyílt törés lett a következménye. Azóta ezzel a fém kiegészítővel járt-kelt és versenyzett az olasz pilóta, akit hétfőn Marco Simoncelli szülővárosának, Cattolica kórházában műtöttek meg. Az egyórás beavatkozás gond nélkül zajlott le, és persze nem befolyásolja a kilencszeres világbajnok idei MotoGP-s szereplését, sőt még a február második felében esedékes malajziai teszteket sem. Rossi pár nap pihenő után el is kezdi a rehabilitációt, majd az erőnléti edzéseket.

Rossi csapattársa Nicky Hayden sem ússza meg az újabb orvosi beavatkozást, miután az amerikai még tavaly a szezon után megsérült egy motoros edzésen. Az akkori gyakorláson csuklósérülést és vállsérülést szenvedett 2006 vb-győztese, akinek előbb csuklóját kellett megműteni. Most azonban kiderült, hogy mindenképpen át kell esnie egy vállműtéten is. Sérülése egyébként a múlt heti sepangi teszten is hátráltatta a versenyzőt. Hayden persze érthetően nem örül az újabb beavatkozásnak, de mint elmondta, utána mindent megtesz, hogy ismét százszázalékos állapotban legyen. A műtétet követően pedig némileg kissé erőltetett és felgyorsított gyógyulás után a Ducati amerikai versenyzője is motorra ül február végén a második malajziai teszten.

Videók