Vb 2014: a németek örülnek az argentinoknak

Örömmel és felkészülten várja az Argentína elleni döntőt a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon szereplő német válogatott, beleértve Joachim Löw szövetségi kapitányt is.


"Európa Dél-Amerika ellen, izgalmas felállás - jelentette ki a német szakvezető, majd röviden elemezte az ellenfelet. - Erős, egységes és jól szervezett a védelmük, támadásban pedig olyan remek játékosaik vannak, mint Messi és Higuain. Alaposan felkészülünk belőlük, és nagyon várjuk a vasárnapi finálét."

A Nationalelf a keddi elődöntőben 7-1-re "lemosta" a házigazda brazilokat, ám a hátvéd Mats Hummels óva intett az elbizakodottságtól: "Nagyon kemény meccs lesz, senki se számítson arra, hogy olyan könnyedén játszhatunk majd, mint Brazília ellen."

Philipp Lahm csapatkapitány, aki 113. válogatott meccsére készül, ugyancsak hangsúlyozta, hogy a finálé 0-0-ról kezdődik: "A döntő mindkét irányba eldőlhet, de elszántak vagyunk, és önbizalommal utazunk Rióba."

Hasonlóan vélekedett Manuel Neuer kapus is, aki kifejtette, nem szabad, hogy elvakítsa őket a sima elődöntő: "Sokan cserélnének velünk, és örülünk az argentinok elleni döntőnek, de tudjuk, hogy még semmit sem értünk el."

A két válogatottnak ez lesz a harmadik vb-döntője, amire még nem akadt példa a finálék történetében. Az 1986-os végjátékban a Diego Maradona vezette dél-amerikaiak 3-2-re nyertek Mexikóban, majd négy évvel később a németek 1-0-lal vágtak vissza a római fináléban.

Videók