Modric 39 évesen végre magasba emelhette a hőn áhított trófeát

Klubjával számos alkalommal ünnepelhetett, most a válogatottal is összejött.


2018-ban ezüstérmet, négy (és fél) évvel később bronzot szerzett a horvát válogatott a világbajnokságon, tavaly pedig a Nemzetek Ligája döntőjét bukták el a spanyolok ellen, most viszont összejött a tornagyőzelem.

Az Európa-bajnokságra készülő horvátok a FIFA égisze alatt szervezett ACUD Kupában Egyiptomban szerepeltek, előbb Tunéziát győzték le büntetőkkel, majd a döntőben a házigazda egyiptomiakat. A 4-2-re megnyert mérkőzésem Modric két gólt készített elő.

De mi is ez az ACUD Kupa? Ez a FIFA Series, azaz egy új nemzetközi (földrészek közötti) minitorina, aminek 2024 márciusában tartották a tesztfázisát. Hat helyszínen 24 együttes vett részt, a négyfős csoportokban előbb elődöntőben találkoznak a csapatok, majd jöhet a döntő. Az UEFA-t ezúttal Horvátország mellett Andorra, Azerbajdzsán és Bulgária képviselte.

A 39 éves Luka Modric számára tehát összejött az első trófea a válogatottal is, az igazán nagy megmérettetés majd a németországi Eb lesz, mert ugyan 2016-ban és 2021-ben is továbbjutottak a csoportból, de vb-n látott sikereket Európában nem tudták megismételni.

Borítókép: Hrvatski Nogometni Savez/Facebook

Videók