Hopp célkeresztben: újabb botrányos mérkőzés a német bajnokságban

Ezúttal az Union Berlin-Wolfsburg találkozót kellett megszakítani.


Az Union Berlin botrányos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a vendég Wolfsburggal a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A meccset az első félidőben kétszer is félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt, a hazai hívek a Hoffenheim többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp ellen tüntettek.

A bírónál akkor telt be a pohár, amikor egy olyan molinót feszítettek ki, amelyen a millárdos arca egy célkeresztben volt látható.

Union Berlin fans latest to protest agains DFB and Dietmar Hopp

Protests against the German Football Association and Dietmar Hopp continue in the Bundesliga, with Union Berlin fans forcing their game against Wolfsburg to ...

Szombaton a Hoffenheim-Bayern München (0-6) összecsapás is kétszer félbeszakadt Hopp gyalázása miatt.

Az SAP szoftver cég egyik alapítóját sok német szurkoló nem szereti amiatt, hogy a vagyonát felhasználva az alsóbb ligákból az élvonalba vezette a Hoffenheimet.

A másik kifogás a 79 éves mecénás ellen az, hogy érdemeire való tekintettel a liga 2015-ben felmentette őt az 50+1-es szabály alól, amely azt hivatott megakadályozni, hogy egy klub többségi tulajdonos kezébe kerüljön.

Borítókép: Marco Leipold/City-Press via Getty Images

 

Sport365.hu - Hopp után kopp: 3 évre kitiltották a Hoffenheim stadionjából a BVB drukkereit

A nem szokványos büntetést azért kapták a sárga-feketék drukkerei, mert többször megsértették a Hoffenheim csapatának egyik fő támogatóját Dietmar Hoppot. A Borussia szurkolói több mérkőzésen is szidták a Hoffenheim mecénását, akinél a 2019. december 20-i meccset követően telt be a pohár. A Lucien Favre irányította együttes szimpatizánsai ekkor egy transzparensre azt írták: Hopp mi lesz*runk téged!

Videók