Fotók: a szomszédos házak lebontásával elkezdődött az Anfield Road bővítése

Elkezdődött a megvalósítása a Liverpool-szurkolók régóta vágyott álmának: a szomszédos házak lerombolásával elkezdődött az Anfield Road bővítése!


Hiába Európa egyik legjobb hangulató pályája az Anfield Road, 45500 fős kapacitása jócskán elmarad a több angol (és európai) nagycsapatétól - ezáltal a jegyeladásból származó bevételek sem olyan nagyok, mint például a Manchester Unitednél (az Old Trafford 76 ezer fő befogadására képes, de tervben van a tovább bővítése).

A Liverpool régóta tervezi bővíteni stadionja méretét, ám az építkezések csak most kezdődtek - egyelőre a szomszédos házak lerombolásával. A tervek szerint a 2016-2017-es szezon elejére fejeződnek be az építkezések, melyeknek köszeönhetően jelentősen, 60 ezer fő befogadására nő a stadion kapacitása - jelentősen növelve ezzel a bevételeket.

Igaz, az építkezés nem olcsó: a becslések szerint 260 millió fontjába kerül az amerikai tulajdonosoknak, így aztán a Liverpoolnak nagyon nem mindegy, hogy a mögöttünk hagyott szezon csak kifutotteredmény volt, vagy tartósan visszakerülnek a Bajnokok Ligájába.

Videók