Klasszis sportolók is előadnak a hagyományos utánpótlás-konferencián

Kammerer Zoltán, Marosi Ádám és Ungvári Miklós is előadást tart.


Világklasszis sportolók és a sporttudomány legjobbjai is előadnak november 28-án az utanpotlassport.hu hagyományos, Egy nap az utánpótlásért című konferenciáján.

A Magyar Edzők Társaságának szakmai együttműködésével, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár fővédnökségével megvalósuló esemény helyszíne a fővárosi Lurdy Ház lesz.

Minden, amit a bajnokká válás legfontosabb időszakáról, a gyerek- és fiatalkorról tudni kell - ez a mottója a szakportál által már kilencedik alkalommal megszervezett konferenciának, melynek programjában különleges előadások és klasszis előadók sora várja az érdeklődő edzőket, testnevelőket, sportszakembereket, nem utolsó sorban a szülőket.

A MediaBook Kiadó égisze alatt működő utanpotlassport.hu szerkesztősége a nemrégiben megjelent - és a karácsonyi könyvpiac slágerének ígérkező - Így lettünk bajnokok című, harminc jelenlegi klasszis sportolónak a felnőtté válásig tartó időszakát felölelő portrékötet vezérfonalára fűzte fel a konferencia témáit.

Hogy miképpen csinálták, milyen gondokkal küzdöttek, hogyan élték meg a sikereket és a kudarcokat gyerekkorukban azok, akik eljutottak a világsikerig. Honnan indultak és milyen út vezetett számukra a nagy győzelmekig? Mit tanulhatnak az egyes történetekből a pályájuk elején most járó fiatal sportolók, a szüleik, az edzőik?

Az egész napos konferencián elmondja gondolatait mások mellett a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kammerer Zoltán, a világbajnok öttusázó Marosi Ádám és az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó Ungvári Miklós.

A résztvevők beszélgetést hallhatnak az ötkarikás aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor és a nyíltvízi úszó vb-első Rasovszky Kristóf édesanyjával, valamint a párosvilágbajnok teniszező, Babos Tímea édesapjával. Előadást tart Földesiné dr. Szabó Gyöngyi sportszociológus, Lénárt Ágota pszichológus és Köpf Károly, a Magyar Edzők Társasága titkára mellett a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István, a Budapesti Honvéd jelenlegi elnöke, valamint Vajda Zsuzsanna, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium testnevelés-munkaközösségének vezető tanára is.

Részletes program, részvételi feltételek és jelentkezés: http://www.utanpotlassport.hu/egy-nap-az-utanpotlasert/ 

 

Sport365.hu - Így lettünk bajnokok - 30 sikeres magyar sportoló életútja, a kezdetektől a bajnokká válásig

Az Így lettünk bajnokok 30 sikeres magyar sportoló életútját dolgozza fel egészen a kezdetektől a bajnokká válásukig. A könyvben - amely edzők, szülők és sportolók számára egyaránt készült - még soha, sehol máshol el nem hangzott történetekkel is találkozhat az olvasó. Bruckner Gáborral, az Így lettünk bajnokok című könyv egyik szerzőjével, az utanpotlassport.hu ügyvezető-főszerkesztőjével beszélgettünk a nemrég megjelent műről.

Borítókép: Facebook/Utánpótlássport

Videók