"Szándékosan szabotálta George Russellt a Mercedes"

A rajongók kiakadtak. Heti Top 5: Ezt is sokan olvasták a Sport365 oldalán Nr1.


George Russell rendkívül közel volt ahhoz, hogy megnyerje élete első Forma-1-es versenyét, de a csapat hibája tönkretette a versenyét.

Russell nyilvánvalóan csalódott volt, amikor csak a kilencedik helyen ért a célba vasárnap Bahreinben a Forma-1-es Szahíri Nagydíjon, miután hosszú ideig vezetett a versenyen, és szinte végig a csapattársa, Valtteri Bottas előtt volt. A Mercedes tönkretette mindkét pilóta versenyét azzal, hogy elrontotta a kettős kerékcserét, aminek eredményeként Russellnek azonnal újból ki kellett jönnie, Bottas pedig használt keménykeverékeken tért vissza a pályára, amivel nagyon visszaesett a mezőnyben.

Sport365.hu - A Mercedes egyszer hibázik, de akkor nagyot - Pérez győzött

Sergio Pérez, a Racing Point mexikói versenyzője nyerte vasárnap Bahreinben a Forma-1-es Szahíri Nagydíjat, amelyen a világbajnok Mercedes istálló egyik versenyautója sem végzett az első három között. A 30 éves Péreznek ez volt pályafutása 190. F1-es versenye és az első futamgyőzelme.

Rusell ezt követően még összeszedte magát és elkezdte üldözni az első helyért Sergio Pérezt, de lassú defekt miatt ismét ki kellett állnia. A közösségi médiában a versennyel kapcsolatban mindenki Russel szerencsétlenségéről beszél.

Néhány F1-rajongó egészen érdekes módon még azt is feltételezi, hogy a Mercedes szándékosan szabotálta Russellt, hogy ellensúlyozza azt, miszerint „bárki nyerhet egy ilyen domináns autóban”, nemcsak Lewis Hamilton.

Forrás: formula1news.co.uk
Borítókép: Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Videók