A döntőben javított a 4x100-as gyorsváltó

Milák rosszabbra számított.


A 4x100 méteres férfi gyorsváltó a hetedik helyen végzett a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek nyitónapján, vasárnap.
 
A Kozma Dominik, Milák Kristóf, Holoda Péter, Németh Nándor összeállítású kvartett 3:12.85 perces idővel csapott célba.
 
A délelőtti előfutamok során Kozma és Németh mellett még Bohus Richárd és Szabó Szebasztián szerepelt a csapatban - utóbbi parádés teljesítményt nyújtott, de este az 50 méter pillangón elődöntőjében volt érdekelt -, és harcolta ki a nyolcadik helyen a döntős szereplést, egyben begyűjtötte a tokiói olimpia kvótát.
 
Két évvel ezelőtt a négyes a vb egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy bronzérmet szerzett a Duna Arénában, ám Sós Csaba szövetségi kapitány már korábban is óvatosságra intett, hogy már a döntős szereplés is jelentős sikernek számítana a dél-koreai világbajnokságon.
 
A váltó végül a selejtezőhöz képest egy helyet előrelépve a hetedik lett, míg a számot az amerikaiak 3:09.06-tal nyerték.
 
"Rosszabra számítottam, kicsit féltem, hogy az elsőt egy olyan számban kell úsznnom és olyan távon, ami nem az erősségem, főleg rögtön egy döntőben. Volt rajtam teher, de szerintem sikerült jól megoldanom a feladatot" - mondta az MTI-nek Milák, aki a 200 méter pillangó küzdelmeit világranglista-vezetőként várja, és ahogyan elmondta, elég gyorsnak tűnik a medence ahhoz, hogy jó időt ússzon ott.

Eredmények:
férfi 4x100 m gyorsváltó, világbajnok:
   Egyesült Államok (Caeleb Dressel, Blake Pieroni, Zach Apple, Nathan Adrian) 3:09.06 perc
2. Oroszország (Vlagyiszlav Grinyev, Vlagyimir Morozov, Kliment Kolesnyikov, Jevgenyij Rilov) 3:09.97
3. Ausztrália (Cameron McEvoy, Clyde Lewis, Alexander Graham, Kyle Chalmers) 3:11.22
...7. Magyarország (Kozma Dominik, Milák Kristóf, Holoda Péter, Németh Nándor) 3:12.85
 
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Videók