A hosszú könnyítés után kemény munka vár Kós Hubertre

Kilenc hete tartó könnyített edzések után a 200 méteres hátúszásban világbajnok Kós Hubert nagyon várja már, hogy elkezdődjön a kemény munka a párizsi olimpiai felkészülés részeként.


A 100 m háton, 200 m háton, 200 m vegyesen és 100 m pillangón olimpiai szinttel rendelkező úszó a múlt héten három számban indult a Pro Swim-sorozat San Antonió-i versenyén, és mindegyiken - 100 m gyorson, 100 m pillangón és 100 m háton - egyéni csúcsot úszott, ráadásul utóbbi egyben országos rekord is volt.

"Szerintem még az életemben nem könnyítettem ennyit, de most már tényleg várom, hogy belecsapjunk a munkába, az utolsó szakaszának a felkészülésbe" – emelte ki a világbajnok.
"Nagyon sokan a csapatban nem úsztak annyira jól ezen az utolsó versenyen, amennyire én. Nagyon örülök, hogy tudtam ilyen jó időket úszni így a végén" - folytatta.

Kós Hubert a texasi viadalon előbb 100 m gyorson 48.87 másodperccel nyerte a B döntőt, majd az olimpiai bajnok, világcsúcstartó Caeleb Dressellel holtversenyben, 50.84 másodperccel győzött 100 m pillangón, végül 53.08-cal bizonyult a legjobbnak 100 m háton. Utóbbiról, az új országos csúcsról megjegyezte: könnyű úgy rekordot dönteni, hogy az előző is az övé volt.
"Azt gondolom, a három úszásból az volt a leggyengébb" - árulta el. "Összesen hatszor úsztam, és hatodikra még oda tudtam tenni egy országos csúcsot, ez tényleg nagyon pozitív dolog" - szögezte le-

A pillangó döntőjére úgy emlékezett vissza, hogy Dresselnek és neki is rosszul jött ki a benyúlása, nagyon rácsúsztak a falra, de örül a holtversenynek

"Tényleg jobb volt, mintha én nyertem volna, jobb volt, mintha ő nyert volna egyedül. Ez egy olyan pillanat volt, ami szerintem bennem fog maradni az egész úszókarrieremben" - vélekedett.

Kós elárulta, azért úszott a rövidebb, 100 méteres távokon, hogy előrébb lépjen az otthoni rangsorban, és adott esetben ezekben is el tudjon majd indulni Párizsban.
Bob Bowman, Kós edzője szűk két hete jelentette be, hogy elhagyja az Arizona State Sun Devils csapatát és a jövőben a Texas egyetemen felel majd az úszóprogramért. Ezzel kapcsolatban a magyar úszó úgy fogalmazott, egyelőre csak az olimpiára fókuszál, azért ment ki az Egyesült Államokba, hogy Párizsban a lehető legjobban ússzon, és "az olimpiáig nyilván nem változik semmi", azzal pedig, hogy utána mi történik, majd akkor foglalkoznak.
 

(fotó: facebook/Magyar Úszó Szövetség)

Videók