19 éves támadóról álmodnak az Atléticónál - videó

Portugáliából érkezhet Griezmann utódja.


Még csak 19 éves Joao Felix, de máris az európai futball egyik legnagyobb reménysége. A tini lenyűgözően teljesített a Benficánál január óta, és szerzett 19 gólt, valamint kiosztott 11 gólpasszt 42 idei találkozóján.
 
A Premier League klubok részéről is érkezett érdeklődés, ahogy a Juventus és az Atlético Madrid is arról álmodik, hogy elcsalogathatja jelenlegi állomáshelyéről. Mivel Antoine Griezmann távozik a nyáron, a Matracosok Joao Felixben látják a legjobb jelöltet, hogy betöltse az űrt a francia után. Diego Costa és Alvaro Morata lehet az Atlético kezdő csatár párosa a következő szezonban, de Felix tűni a tökéletes jelöltnek, aki helyzeteket teremthet nekik. 
 
Leigazolni viszont nem lesz egyszerű, hiszen ő Európa egyik legnagyobb feltörekvő tehetsége. A Benfica tudatában van, hogy mekkora a kereslet a játékosra és ennek eredményeképpen 120 millió euró körül határozta meg az árát, ami rendkívül soknak tűnhet egy nemzetközi tapasztalat nélküli játékosért. 
 
Egy dolog viszont az Atlético mellett szól. A játékos ügynöke, Jorge Mendes, aki máris közeli kapcsolatot ápol Miguel Angel Gil Marinnal, a klub vezérigazgatójával, és már dolgoztak együtt korábban, például Falcao ügyében. 

A Benfica szándéka ellenére, hogy megtartsa sztárját, a játékos köztudottan szintet akar lépni a nyáron. Az Atlético megfelelő helynek tűnik ahhoz, hogy megtegye a következő lépést a karrierjében, és talán ugródeszkának használhassa. 
 
Jelenleg 2.5 milliót keres egy évben, aminél az Atléti nyilván valóan többet tud ajánlani, főleg, ha Griezmannt már nem kell fizetniük. De 120 millió rengeteg, és a spanyolok legfeljebb 96 millió eurót akarnak kifizetni. Afelől kétség sincs, hogy a Matracosok meg akarják szerezni a portugált, mivel szívesen alkalmaznának ismét egy játékost, aki még tovább fejlődhet, és segítenék elérni a legjobb teljesítményét..
 
Fotó forrása: Gualter Fatia/Getty Images
 

 

Videók