Fabregas: "A Barcelonából szeretnék visszavonulni"

Cesc Fábregas a Catalunya Rádionak adott interjút, amelyben elmondta, hogy a Barcelonától szeretne egy napon visszavonulni, írja a MundoDeportivo.com.


"Úgy gondolom, hogy a sajtóban jó néhány pontot eltúloztak körülöttem, és mindannyian kíváncsiak voltak arra, hogy vajon hogyan reagálok arra a felvetésre, hogy a legutóbbi mérkőzésemen kifütyültek engem... Én nagyon jól vagyok, pozitívan állok a dolgokhoz, és ugyanannyira keményen dolgozok a kezdő tagságért, mint bármelyik másik csapattársam a csapatnál. Fizikailag és mentálisan is jól vagyok. Az pedig az edzőm feladata, hogy eldöntse, mennyi játéklehetőséget kapok tőle az adott mérkőzésen." - kezdte meg a nyilatkozatát Fábregas, majd a következőkkel folytatta: "A csapattársaktól, a családomtól és a barátaimtól rengeteg bizalmat kapok. Az emberek azt mondanak amit akarnak, de én még mindig úgy gondolom, hogy a Valencia ellen jól játszottam. Én vagyok az első, aki tudja magáról azt, hogy mikor játszott jól vagy rosszul. Ha pedig rosszul megy egy mérkőzésen a játék, akkor én vagyok az első, aki javítani akar."

"Egy szakmai és személyes erőfeszítést tettem meg azét, hogy itt futballozhassak a Barcelonánál, de úgí tűnik, hogy ezt az emberek sajnos nem látják. Tudom, hogy sokan még azzal foglalkoznak, hogy mennyi pénzt fizettek kiértem, és hogy mennyi pénzt kapok azért, hogy az elmúlt három mérkőzésen játszottam körülbelül 60 percet átlagban, és egy gólt sem szereztem... Azt azonban senkinek sem szabad elfelejtenie, amikor eldöntöttem, hogy a Barcelonához igazolok, akkor tisztában voltam vele, hogy a világ legjobb csapatához fogok csatlakozni. S azért, hogy ide igazolhassak, én is mindent megtettem, a saját fizetésem egy részéről mondtam le. Nem azért jöttem ide, hogy egy vagy két évig szolgáljam a csapatot, hanem azért, hogy egy napon a Camp Nouból vonulhassak vissza." - mondta Cesc, majd ezután egy kis türelmet kért a szurkolóktól.

"Minden középpályásnak ugyanaz a filozófiája a Barcelonánál, azonban mindenki másban különleges. Amikor Pep visszavonult, és Xavi vette át a helyét a csapatnál, akkor sokáig nem értették az ő játékát, és széles körben kritizálták őt. Ma pedig már a Barcelona történelmének az egyik legnagyobb játékosa. Nekem is egy kis időre van még szükségem ahhoz, hogy tökéletesen bele tudjak illeszkedni a csapat játékrendszerébe. Ezért szeretném megkérni a szurkolóinkat, hogy egy kicsit legyenek türelmesebbek felém."

Videók