Négy játékos, akiket az első meccsükön kiállítottak

Joao Félix után szabadon…


 Emlékezetesre sikerült Joao Félix bemutatkozása a Chelsea-ben. Na persze nem a góloktól, vagy remek cselektől vált feledhetetlenné, hanem mert kiállították.

A Marca nyomán összeszedtünk pár olyan debütálást a foci történelméből, amelyek szintén piroslappal végződtek.

Cristiano Ronaldo a Juventusban történt bemutatkozása során kellett idő előtt elhagyja a pályát. A Valencia ellen játszottak a BL-ben, a portugál pedig Murillo ellen követett el szabálytalanságot, ami azonnali pirost ért.

Messi sem úszta meg ezt a kellemetlen élményt, őt pont Magyarország ellen állították ki, válogatottbeli debütálásakor. A bolha csupán 45 másodpercet volt a pályán, amikor lekönyökölte Vanczák Vilmost, így pedig mehetett is zuhanyozni. Legalább még volt meleg víz…

Rodrigo De Paul már az Atlético játékosa, de anno első spanyol klubjában, a Valenciában rögtön az első meccsén a kiállítás sorsára jutott. A Sevilla játékosát, Aleix Vidalt sikerült lecsapnia. Ehhez mindössze 1 percre volt szüksége, így a mai napig ő tartja a leggyorsabb kiállítás rekordját a La Ligában.

Cikkünk ihletője, Joao Félix. A portugálnak a Fulham elleni találkozón sikerült „remekül debütálnia”, amikor egy becsúszással letartolta Kenny Tetét. Gyors bemutatkozás volt, kiváncsian várjuk, mire lesz képes ezek után Londonban.

Fotó: Craig Mercer/MB Media/Getty Images

 

Videók