Újabb fejlemény a Quintanát érintő doppinggyanú ügyében

Több embert kikérdezett a rendőrség.


Nem emeltek vádat és a rendőrség szabadon engedte azt a két személyt, akiket a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen szerepelt Nairo Quintanát is érintő doppinggyanú miatt vettek őrizetbe hétfőn Marseille-ben.

A helyi ügyészség szerdán közleményben jelentette be, hogy az orvos és a fizioterapeuta elhagyhatta a rendőrséget, miután kikérdezték őket a Touron korábban kétszer is második kolumbiai bringás csapatával kapcsolatos ügyben. A hivatal azt is jelezte, hogy a nyomozás folytatódik.

A marseille-i hatóságok az eljárás során múlt szerdán átkutatták a 2014-ben Giro d'Italia-, 2016-ban pedig Vuelta a Espana-győztes Quintana, illetve több más csapattársának szállodai szobáját. Dominique Laurens marseille-i államügyész arról számolt be, hogy "számos egészségügyi terméket, köztük gyógyszereket is felfedeztek, valamint olyan eljárásra utaló nyomokat, amely akár doppingtevékenység is lehet".

Sport365.hu - Nyomozás indult a Tour de France-hoz kapcsolódó doppinggyanú miatt

A marseille-i hatóságok nyomozást indítottak doppinggyanú miatt a vasárnap véget ért Tour de France országúti kerékpáros körversennyel összefüggésben, miután átkutatták többek között a 2014-ben Giro d'Italia-, 2016-ban pedig Vuelta a Espana-győztes Nairo Quintana szállodai szobáját. Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál szerint Dominique Laurens marseille-i államügyész megerősítette, hogy zajlik a nyomozás, amelynek elindítását a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) is üdvözölte.

 

A Le Parisien című napilap padig arról írt, hogy állítólag sóoldatot, valamint injekciózáshoz szükséges felszereléseket is találtak.

A vasárnap befejeződött Touron ezúttal 17. helyezett Quintana, illetve testvére, Dayer, valamint honfitársuk, Winner Anacona egyaránt az Arkea-Samsic csapat versenyzői, és a hatóságok a kutatás során mindhárom sportoló szállását felkeresték.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images
 

Videók