Remek hír a bringásról - tizenkét nap után elhagyhatta a kórházat

A baszk országúti kerékpáros körversenyen hatalmasat bukó Jonas Vingegaard tizenkét nap után végre elhagyhatta a vitóriai kórházat.


Világsztárja keddi távozásáról a Valter Attilát is foglalkoztató csapata, a Visma-Lease a Bike közölt fényképet, amelyen az előző két Tour de France-on diadalmaskodó bringás az intézmény kapujában mosolyogva pózolt, felkötött jobb karral, majd köszöntetet mondott az őt ápolóknak!

"Szeretnék köszönetet mondani a kórház teljes személyzetének, hogy gondoskodtak rólam. Mindenkinek szeretném megköszönni a lelki támogatást is"

A baleset április 4-én, a Baszk Körversenyen történt, 33 kilométerre a céltól, amikor az egyik versenyző lejtmenetben, nagy sebességnél bukott, ez pedig olyan láncreakciót indított be, hogy mögötte szinte mindenki perecelt. A dán is a pórul járók között volt, láthatóan alig tudott mozogni, nem tudott felállni, az orvosok már az út szélén megkezdték a kezelését, végül oxigénmaszkkal a száján, nyakmerevítőt is alkalmazva szállították kórházba. Vingegaardnak a kulcscsontja és több bordája is eltört, zúzódott a tüdeje, továbbá légmelle is kialakult.

 

Egyelőre kérdéses, hogy - ha egyáltalán ott lehet a rajtnál, - milyen állapotban lesz az idei Touron, amely június 29-én rajtol, méghozzá Firenzéből.

(Fotó: Visma Lease-a-Bike/Twitter)
 

Videók