Grosjean megmutatta a kezét

A pilóta elhagyhatta a kórházat.


 

Három nappal súlyos balesete után, szerdán elhagyta a kórházat Romain Grosjean, a Haas Forma-1-es istálló francia versenyzője.

 

A 34 éves pilóta a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíj első körében, közvetlenül a rajt után szenvedett horrorisztikus balesetet, a versenyautója kettétört, az üzemanyag kifolyt és lángra lobbant. Grosjean a hatalmas tűzben kiszabadította magát az ülésből és kimászott a roncsok közül.

A francia versenyző kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban. A Haas szerdai tájékoztatása szerint Grosjean Bahreinben marad, ahol tovább kezelik a balesetben megégett mindkét kézfejét.

A versenyző reggel a Twitter-oldalán egy fotót tett közzé jobb kézfejéről, amely már nincs teljes egészében bekötve, így az ujjait használni tudja.

"Majdnem sírtam a boldogságtól, ez egy apró győzelem a teljes gyógyulás felé vezető utamon" - írta a fényképhez Grosjean. 

null

null

A francia pilóta a hétvégi Szahíri Nagydíjon nem tud rajthoz állni, a helyét a 24 éves brazil Pietro Fittipaldi veszi át. Grosjean ugyanakkor el akar indulni a jövő hétvégén sorra kerülő szezonzárón Abu-Dzabiban, amely szinte biztosan az utolsó versenye lenne Forma-1-es pályafutása során.

Borítókép: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Videók