NB I: gólzáporos kaposvári győzelem a bosnyák listavezető ellen

A bosnyák bajnokság, listavezetője, a Zeljeznicar Sarajevo ellen lépett pályára a Kaposvári Rákóczi. A rovinji találkozót jó játékkal 5-3-ra nyerte a somogyi együttes.


Az első negyedórát követően a bosnyák együttes szerezte meg a vezetést egy szöglet utáni fejesgóllal (1-0). Mintegy tíz percet kellett várni az egyenlítésre. Safaric jobboldali beadását továbbcsúsztatták, és a középen érkező Moustapha közelről a hálóba lőtt (1-1). Öt percre rá Safaric jobboldali szögletét Okuka csúsztatta középre, Oláh pedig az ötösről fejelt a kapuba 1-2). Balázs Benjámin növelte a Rákóczi előnyét, 17 méterről leadott remek lövése a kapuba talált (1-3). Még a szünet előtt újabb gólnak örülhettünk. Safaric ugratta ki Oláht, aki a kifutó kapus felett a hálóba emelt (1-4).

Szünet után szépített a Zelneznicar. Egy jobbról bejövő szabadrúgást fejelt csatáruk a léc alá (2-4). Ezután a szünetben beállt Bőle percei következtek. Előbb 18 m-es váratlanul leadott lövése alig csavarodott a kapufa mellé, majd megszerezte a labdát a csúszós talajon bizonytalankodó védőtől, és a kapus mellett higgadtan a hálóba helyezett (2-5). Negyedórával a vége előtt egy vendégszögletet követően Bank és Horváth T. fejelt össze, mindketten a földre kerültek. A magyarok megálltak, ám a játékvezető nem állította meg a játékot, így könnyű gólt szerzett a bosnyák együttes (3-5). A hajrában még egy lehetőség adódott a gólszerzésre: a középen kilépő Bőlét kaszálták el a 16-oson belül, ám a bíró sípja néma maradt.

LABDARÚGÁS
Felkészülési mérkőzés
Zeljeznicar Sarajevo - Kaposvári Rákóczi FC 3-5 (1-4)
A Kaposvár gólszerzői: Oláh (2), Moustapha, Balázs B., Bőle
Rákóczi FC: Hajdúch - Kovács O. (Házi B., a szünetben), Bank, Hegedűs (Jánvári, a szünetben) – Okuka, Pedro, Safaric (Böjte, a szünetben), Balázs B., Horváth T. – Oláh (Bőle, a szünetben), Moustapha. Vezetőedző: Prukner László

Videók