EURO2024

„Savanyú volt a szőlő” – kért elnézést Cucurellától a főszerkesztő

Kép forrása: Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Németország egyik vezető lapjának, a Die Weltnek a főszerkesztője kért elnézést nyílt levélben a spanyol-francia elődöntő során folyamatosan kifütyült Marc Cucurellától.

Ulf Poschardt, a Die Welt főszerkesztője érezte úgy, hogy túlmentek a müncheni lelátón helyet foglaló szurkolók egy bizonyos határon, Marc Cucurellával szemben. A Chelsea szélsőhátvédje azért vált a lelátón helyet foglaló német szurkolók haragjának célpontjává, mert a spanyol – német negyeddöntőn az ő kezezéséért nem adott tizenegyest a játékvezető.
Poschardt többek között a következőket írta.

„A német többség nevében szeretnék elnézést kérni Marc Cucurellától néhány honfitársunk – na jó, túl sokan voltak – sportszerűtlen viselkedéséért. Merthogy rengetegen bántották őt.

„Sportszerűtlen, és jogtalan volt, valódi felelősség rátolás a másikra. Persze, kezezés volt, és a játékvezetőnek eszerint kellett volna ítélnie, tizenegyest.

„A Szomorúságunk érthető, mert remek tornát mentek a srácaink, a csapat jól teljesített. Ugyanakkor az elődöntő német felének füttyei nem éppen elegánsak. Sokkal inkább keserűek és sértődöttek.”

Rossz vesztesek voltunk, savanyú volt a szőlő, és ennek nincs helye a sportban.

„Vannak ilyen németek is, persze, de a többségünknek szekunder szégyenérzete volt a pfújolás hallatán. Különösen úgy, hogy a spanyolok minden alkalommal rendkívül vendégszeretőek a nem éppen a kulturáltságukról híres német turisták hordájának Mallorcán, Ibizán avagy Barcelonában.”

Erről csak annyi jut eszünkbe: lehet ezt így is!