EURO2024

Hidegen hagyják a lelátói hangok Cucurellát!

Kép forrása: sportinfoto/DeFodi Images/DeFodi via Getty Images

A Spanyolország – Franciaország Európa-bajnoki elődöntő egyik legfurcsább része az volt, ahogy a szurkolók folyamatosan pfújoltak-fütyültek, amikor a fináléba jutó spanyolok hétvédjénél, Marc Cucurellánál volt a labda.

Megállás nélkül kapta a lelátóról a nemtetszés hangjait Marc Cucurella a franciákkal szemben hátrányból 2-1-re megnyert Eb-elődöntő során. A legtöbben úgy vélik, hogy a németek elleni, hosszabbításban megnyert negyeddöntő utózöngéje volt a folyamatos pfújolás. Mégpedig azért, mert éppen Cucurella kezezését követően döntött úgy a VAR és Anthony Taylor, hogy nem kaphat tizenegyest Németország.

Maga a főhős a következőt nyilatkozta a Cadena Cope rádióadónak a szurkolók irányába mutatott ellenszenve kapcsán:

Ez része a futballnak. Bár nem hiszem, hogy engem kell felelősségre vonni az elmaradt büntetőért.

„Igazándiból azt sem tudom, mit akartak ezzel elérni a nézők, de ez van, ilyen az élet. Ennél fontosabb, hogy döntőbe jutottunk, engem semmi más nem izgat, hidegen hagy a szurkolói pfújolás!”

Csapattársa, Daniel Vivian is megvédte a Chelsea játékosát.

„Ezt senki sem érdemli meg. Ha azért jössz ki a stadionba, hogy pocskondiázz valakit, nem tiszteled embertársadat, egy fikarcnyit sem.”

Marc Cucurella már lassan megszokja a folyamatos kritikát, lévén már önmagában azért sokan bántják, miért van a pályán, miért nem Alex Grimaldo játszik. Ugyanakkor Luis de la Fuente folyamatos bizalmat táplál irányába, és ha ennek Eb-arany lesz a a vége, örökre elhallgathatnak a kritikusok.