EURO2024

„Visszavittük a spanyol futballt oda, ahol a helye van”

Kép forrása: Getty Images

A spanyol-francia elődöntő után értékeltek a szakvezetők

12 év után játszik ismét döntőt a spanyol labdarúgó-válogatott egy nagy tornán és a keddi elődöntős győzelem hasonlóra készülnek majd vasárnap is Berlinben Yamalék.

Az ibériaiak érzéseit a szövetségi kapitány foglalta össze kedd este a legjobban.

Visszavittük a spanyol futballt oda, ahol a helye van”

„De továbbra is történelmet akarunk írni, nem fogunk ellazulni, koncentrálnunk kell a berlini döntőre. Mindegy, hogy ki az ellenfél, már láttuk az utat, amit ezen az Európa-bajnokságon megtettünk. A két nagy riválisból bármelyik jöhet, tárt karokkal várjuk. Meg akarjuk nyerni a döntőt.”  –Mondta Luis de la Fuente a mérkőzés után.

Hasonlóképpen gondolja a csapat ifjú titánja a keddi meccs emberének választott Yamal is.

 „A döntőbe jutás igazán különleges. Ez egy valóra vált álom. Igyekszem nem túl sokat gondolni arra, hogy mi történik. Csak szeretném jól érezni magam és segíteni a csapatnak. Azért jöttem ide, hogy minden meccset megnyerjek és hogy szombaton itt, Németországban ünnepelhessem a 17. születésnapomat az összes csapattársammal!”

Az ellenfél a kiesés után is reálisan értékelte a mérkőzést a francia szövetségi kapitány.

Spanyolország jobban uralta a játékot, mint mi.”

„Nem játszottunk úgy, ahogy szerettem volna. Egy ilyen tornán, egy ilyen meccsen a lehető legnyugodtabbnak kell lenned mindvégig. Ez hiányzott nekünk. Ennek ellenére bejutottunk az elődöntőbe, de jobb lett volna, ha olyan hatékonyak vagyunk, mint korábban. De sok fiatal játékos van a csapatunkban, ami segíteni fog nekünk a jövőben.”

Tekintett előre Didier Deschamps a mérkőzés után. A franciák tehát ezúttal bronzérmesként utazhatnak haza.