EURO2024

„Mbappénak nem szabad játszania!” – véli a francia legenda

Kép forrása: Alex Pantling - UEFA/UEFA via Getty Images)

Frank Leboeuf szerint nem kellene pályára lépnie a nem 100%-os Mbappénak, hiszen így csak hátráltatja a válogatottat.

Kylian Mbappé még az osztrákok elleni csoportmérkőzésen szenvedett orr és arcsérülést, azóta pedig árnyéka önmagának. Csupán egy gólt szerzett az Eb-n, azt is büntetőből. Láthatóan zavarja a sérülése óta viselt arcmaszk is, igaz, az egész francia válogatott hadilábon áll a gólszerzéssel.

Franciaország enyhe favoritként érkezik a Spanyolország elleni keddi elődöntőre, annak ellenére, hogy Luis de la Fuente válogatottja sokak szerint a torna legszebb futballját mutatta be eddig, míg a gallok hátul hiába voltak stabilok, csak egy gólt tudtak szerezni akcióból a kontinenstornán.

A világ- és Európa-bajnok legenda, Frank Leboeuf odáig elment, hogy a gyengébb formában futballozó Mbappénak nem szabadna játszani az elődöntőben.

Már jó ideje csak szenved. Rá lehet fogni a sérülésére, de már előtte is csak erőlködött a PSG-ben a Bajnokok Ligájában. – mondta az ESPN-nek.

„Ez nem az az Mbappé, akit jól ismerünk. Jelenleg nem képes top szinten teljesíteni. Nem az én tisztem eldönteni, hogy játsszon-e, vagy sem, de jelenlegi helyzetében azzal tenné a legjobbat a csapat számára, ha nem lépne pályára.” – folytatta Leboeuf.

„Közel sem 100%-os. Inkább 50-60-ra mondanám a maszk és a sérülés miatt. Ez nem az ő hibája, de emiatt nem szabadna játszania. Nem tud úgy a válogatott rendelkezésére állni, ahogyan azt korábban megszokhattuk tőle.” – tette hozzá.

„Sérült, eltörött az orra, nem lát a maszkban. Amellett, hogy alig lát valamit, szerintem levegőt is alig kap benne.” – véli a francia legenda.

„Ha egészséges lenne, természetesen kérdés sem férne a játékához. Nincs semmi problémám vele, hiszen az egyik legnagyobb rajongója vagyok, de ilyen állapotban nem kellene játszania.” 

Leboeuf azután szólalt meg a témában, hogy a portugálok elleni mérkőzés után Didier Deschamps aggasztó nyilatkozatot tett Mbappéról.

„Azért cseréltük le, mert nehéz volt számára a hosszabbítás. A klubszezon végén hátfájdalmai is voltak, majd azt követte az orrsérülése. Biztos, hogy játszani fog, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotba hozzuk a mérkőzésig.” – mondta a szövetségi kapitány.

A francia stábnak kedd estig, a Spanyolország elleni elődöntő kezdetéig van ideje „összedrótozni” Mbappét.