EURO2024

La Fuente: „Mbappé csak 80 százalékos”

Kép forrása: Getty Images

A spanyol szövetségi kapitánynak több megoldása is van a csatár semlegesítésére a keddi elődöntőben

Luis de la Fuente szerint Kylian Mbappét annyira korlátozza a maszkja, hogy nem képes kihozni a tudása maximumát. A spanyol kapitány abban sem biztos, hogy a csatár pályára lép majd ellenük.

„Egy ilyen maszk meglehetősen korlátozó. Hasonló helyzetet tapasztaltunk Le Normandnál is, nem lélegzett rendesen, nagyon elfáradt és még izomproblémái is voltak. Ez korlátozza az embert. Most Mbappé 80%-os, bár igaz, hogy a legjobb verzióját még nem látták, és óriási potenciál van benne. Vagyis figyelni kell rá.”

A spanyolok első számú terve Mbappé ellen Dani Carvajal lett volna, de a Real Madrid jobbhátvédje eltiltás miatt nem játszhat. Így három lehetőség marad ezen a poszton. Jesus Navas vagy Nacho Fernandez.  Adott esetben persze Marc Cucurella is válthat oldalt.

Az újságíról arról is kérdezték la Fuentét, hogy jó megoldás lenne-e, ha a 38 éves Navas Mbappé ellen lépne pályára.

„Nem arról van szó, hogy megbízom-e Jesus Navasban, hanem arról, hogy Jesus Navas a legjobb-e a feladatra? Fantasztikus játékos, és teljes mértékben megbízom benne. Még mindig nem tudom, hogy játszani fog-e vagy sem, de nagyon felkészült. Mbappé pedig egy olyan játékos, aki képes felülkerekedni, mint Dembele vagy Barcola.  A célunk, hogy megpróbáljuk megállítani ezeket a játékosokat, amikor náluk van a labda. Aztán megpróbáljuk kihasználni a gyenge pontjaikat.”

Hogy ez sikerült-e, kedden este kilenckor kiderül.