Labdarúgás

Kroos: A bevándorlás miatt Németország nem olyan, mint 10 éve

Kép forrása: Alexander Hassenstein/Getty Images

A visszavonuló középpályás félti a családját, így inkább Spanyolországban maradnak.

Toni Kroos végleg befejezte profi pályafutását, igaz a válogatottban nem úgy, ahogy szerette volna. Németország hosszabbítás után 2-1-re kikapott Spanyolországtól a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A 34 esztendős középpályás a ZDF podcastben beszélt a jövőbeli terveiről, hogy hogyan képzeli el az életét profi karrierje után. Némileg meglepő dolgokat mondott:

A masszív migráció miatt Németország nem olyan ország, mint amilyen 10 éve volt. A tömeges bevándorlás irányíthatatlanná vállt.”

A Real Madridtól is elköszönő klasszis kiemelte, hogy nem érzi biztonságban a családját, így inkább Spanyolországban maradnak és ott folytatják életüket.

Az említett podcast házigazdája, Markus Lanz egyetértett Kroosszal, leszögezte, hogy mindenhol vannak problémák Európában, túl sok a bevándorló és az embereket nem kellene rasszistának nevezni, amiért kijelentik ezeket a tényeket. Németországban a népesség 14,6%-a vallja magát bevándorlónak, azonban az erőszakos bűncselekmények 58,5 százalékáért ez a réteg felelős.

A teljes beszélgetés (német nyelven) alább látható: